Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΙΤΒ 2013: Με αισιοδοξία και θετικά μηνύματα από τις κρατήσεις η ελληνική συμμετοχή


Με αρκετή αισιοδοξία - βοήθησε και η χθεσινοβραδυνή παρότρυνση Μέρκελ - η τουριστική Ελλάδα συμμετέχει στη φετινή ITB, σε ένα σαφώς πιο θετικό κλίμα από το αντίστοιχο της περυσινής διοργάνωσης και με προσδοκίες ότι η επικείμενη νέα τουριστική περίοδος θα αποδειχθεί καλύτερη και θα σηματοδοτήσει μία...


...σταθεροποίηση και ανάκαμψη από τη γερμανική αγορά.
Οι περισσότεροι μεγάλοι tour operators - Thomas Cook, Alltours, FTI, Rewe - αναφέρουν διψήφια ποσοστά αύξησης των κρατήσεων αυτήν τη στιγμή προς Ελλάδα, που φθάνουν έως και το 25% ενώ ο TUI αναφέρει και αυτός αύξηση αλλά σε μονοψήφιο ποσοστό.
Η πλέον πρόσφατη αναφορά από την έρευνα αγοράς του GfK, που βασίζεται σε δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες τουριστικά γραφεία, έδινε για την Ελλάδα αύξηση 19%, τον περασμένο μήνα, με σταθερά αυξητική τάση.
Τα ποοστά ποικίλουν από tour operator σε tour operator και από προορισμό σε προορισμό. Περισσότερα στοιχεία θα είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθούν και οι πρώτες επαφές και συναντήσεις των ελλήνων επιχειρηματιών και παραγόντων στο πλαίσιο της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου