Και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν συνάψει συμβόλαια χρονομεριστικής μίσθωσης, τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας και τα οποία αφορούν ξενοδοχειακά καταλύματα, ή τουριστικές κατοικίες, πέραν αυτών που αγοράζουν κατοικίες στην Ελλάδα, θα μπορούν να παίρνουν άδεια παραμονής ισχύος πέντε ετών, σύμφωνα με...
...όσα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις».
Αρχικά η διάταξη που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο έδινε την δυνατότητα, με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παροχής πενταετούς άδειας παραμονής σε όσους υπηκόους τρίτων χωρών κατέχουν ή αποκτούν ακίνητη περιούσια στην Ελλάδα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν λάβει ειδική θεώρηση εισόδου στην χώρα.
Με την τροπολογία επεκτείνεται και προβλέπεται ότι η άδεια παραμονής θα μπορεί να ανανεώνεται εφόσον υπάρχει σε ισχύ το συμβόλαιο χρονομεριστικής μίσθωσης και το ελάχιστο τίμημα για την χρονομεριστική μίσθωση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο των 250.000 ευρώ.
Ακόμη, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών το ύψος της ακίνητης περιουσίας μπορεί να αναπροσαρμόζεται και θα προκύπτει σύμφωνα με τις αναγραφόμενες επί των συμβολαίων άξιες των συμβάσεων μίσθωσης.
Η διάταξη προβλέπει επίσης ότι θα μπορεί να δίνεται σχετική άδεια παραμονής και για τα μέλη της οικογένειας του ενδιαφερόμενου, ύστερα από σχετική αίτηση. Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι αυτή η άδεια παραμονής δεν δίνει δικαίωμα και για εργασία στην Ελλάδα ενώ δεν μπορεί να υπολογιστεί ως χρόνος διαμονής για την χορήγηση ιθαγένειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου