Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η μεταφορά της Ειδικής Υπηρεσίας Επενδύσεων στο ΥΠΟΤ και τι προβλέπεται για το προσωπικό


Αρχίζουν και επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας σχετικά με τις μεταβολές στο σχήμα ΥΠΟΤ και ΕΟΤ. Σε πρώτη φάση, οριστικοποιήθηκε ότι στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Τουρισμού, η μόνη αλλαγή που θα προβλέπεται θα είναι η μεταφορά στο ΥΠΟΤ από τον ΕΟΤ της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων...




...ως σύνολο υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού.
Με υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί εντός επτά μηνών από την δημοσίευση του νόμου θα ρυθμίζονται τα επί μέρους ζητήματα που αφορούν την μεταφορά της υπηρεσίας. Μέχρι την έκδοση  της Υπουργικής Αποφάσης, οι αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας εξακολουθούν να ασκούνται από την ανωτέρω υπηρεσία (η οποία και θα καταργηθεί ως υπηρεσία του ΕΟΤ από την έκδοση της συγκεκριμένης Υπουργικής Αποφάσης.
Προβλέπεται επίσης ότι της υπηρεσίας προΐσταται υπάλληλος του Υπουργείου Τουρισμού κατηγορίας ΠΕ Αρχιτέκτονα ή ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού. Η κάλυψη της θέσης γίνεται κατά παρέκκλιση από κάθε σχετική διάταξη με τοποθέτηση υπαλλήλου του Υπουργείου Τουρισμού.
Όπως είχαμε επισημανει, οι άλλες αλλαγές θα ενταχθούν στο Π.Δ. του ΥΠΕΣΔΔΑ, με τις τροποποιήσεις των Οργανογραμμάτων όλων των Υπουργείων και σε αυτό θα διευθετείται οριστικά και το πλέγμα των όποιων αλλαγών στις ΠΥΤ.
Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, ρυθμίζονται και τα θέματα του προσωπικού που θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Τουρισμού.
Σύμφωνα με αυτές, το προσωπικό αυτό, κατατάσσεται σε μισθολογικά κλιμάκια της οικείας κατηγορίας ή εκπαιδευτικής βαθμίδας, ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα και το συνολικό χρόνο υπηρεσίας και λαμβάνει τις αποδοχές της υπηρεσίας υποδοχής, ενώ τυχόν πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας καταργούνται,
Επίπρόσθεα, υπάγεται ως προς την κύρια και επικουρική ασφάλισή του στον φορέα που υπάγεται το προσωπικό της υπηρεσίας υποδοχής. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδουν οι Υπουργοί Τουρισμού, Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν τα ζητήματα ασφάλισης του μεταφερόμενου προσωπικού.
Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του μεταφερόμενου προσωπικού, που έχει διανυθεί στον φορέα προέλευσης, καθώς και ο χρόνος που αναγνωρίσθηκε ως χρόνος υπηρεσίας, θεωρούνται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τα θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και για κάθε άλλη συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου