Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ε.Ε.: Κατηγορηματικές οι διαψεύσεις...


Αφού έγινε ο “κακός χαμός”, κατά το λαϊκώς λεγόμενον, η Ευρωπαική Ένωση διέψευσε και επισήμως τα περί ταξιδιωτικής οδηγίας σε στελέχη και υπαλλήλους της για δήθεν ενδεχόμενο ταραχών με νεκρούς και άλλα, αρλούμπες μεν, εξοργιστικές έως και ανησυχητικές δε. «Σκουπίδια και ανοησίες γραμμένες σε κακά αγγλικά» τα...

 
...χαρακτήρισε ένας εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ελλήνων δημοσιογράφων, ενώ χθες υπήρξε μία πιο επίσημη και δημόσια τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο της ΕΕ, Α. Γκραβίλι.
Για να είμαστε ακριβείς, όπως διευκρίνισε και ο εκπρόσωπος, οδηγίες και συμβουλές για ταξίδια στην Αθήνα υπάρχουν, αλλά όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως είπε, το κείμενο της Επιτροπής με τις ταξιδιωτικές συμβουλές για την ελληνική πρωτεύουσα, είναι «νηφάλιο και προσεκτικά μελετημένο» και συντάχθηκε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και την Ελληνική Αστυνομία.
Η αντίδραση αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, ήταν έντονη και μάλλον αστραπιαία από τους Έλληνες ευρωβουλευτές αλλά και από την Επίτροπο Μ. Δαμανάκη. Και παρά τις διευκρινήσεις και τις εξηγήσεις, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις και αιτήματα στην ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου και στον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.
Να σας πούμε την αλήθεια, πάντως, κάτι δεν μας αρέσει στην όλη ιστορία...
Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου