Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

"Αφύπνιση"... τελευταίας στιγμής της γερμανικής αγοράς

Δυναμικά, μοιάζει, να εξέρχεται της κρίσης η Γερμανία, ενώ ειδικά στην τουριστική αγορά, οι πωλήσεις τελευταίας στιγμής «πυροδότησαν» αύξηση εσόδων κατά 6% την τρέχουσα θερινή περίοδο. Μεταξύ των κερδισμένων και η Ελλάδα, λόγω... τιμών.



Η τελευταία μηνιαία έρευνα της εταιρίας ερευνών GfK σε δείγμα 1.200 γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων υπέδειξε ότι σχεδόν το 37% των κρατήσεων τον Ιούλιο αφορούσαν διακοπές για τον ίδιο μήνα ή τον Αύγουστο!
Ως εκ τούτου οι πωλήσεις τον Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 5,3%, ενώ για τον Αύγουστο κατά 7,5%, σε ετήσια βάση.
Οπως αναφέρεται στο περιοδικό FVW, Ο Σεπτέμβριος (+6,7%) και ο Οκτώβριος (+11,8) φαίνεται, επίσης, να διατηρούν ικανοποιητικά επίπεδα πωλήσεων.
Μεταξύ των προορισμών, η Ελλάδα επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες μετά τη δραστική υποχώρηση των τιμών, ενώ η Μαγιόρκα και τα Κανάρια επωφελήθηκαν, επίσης, από τη μείωση των τιμών για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Η Τουρκία είχε καλές πωλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010.
Με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς αναπτύσσονται και οι εταιρίες κρουαζιέρας οι πωλήσεις των οποίων αναμένεται να σημειώσουν άνοδο της τάξης του 15% με 20%, φέτος.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας της αυξήθηκαν στο 2,1% για το β τρίμηνο, φέτος, συγκριτικά με το πρώτο, ενώ η κεντρική τράπεζα της χώρας προβλέπει, πλέον, ρυθμούς ανάπτυξης 3% για το σύνολο του 2010.
Οι μακροοικονομικές, αυτές, τάσεις είναι ευχάριστη εξέλιξη και για την τουριστική βιομηχανία με τους κορυφαίους tour operators της εγχώριας αγοράς, TUI και Thomas Cook να ανακοινώνουν αύξηση 3% στον αριθμό των πελατών τους μέχρι στιγμής και βελτίωση στα έσοδά τους.
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου