Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τετρακόσιες αιτήσεις περιμένουν μία εξουσιοδότηση...


Ούτε δέκα, ούτε εκατό, αλλά 400 (!) αιτήσεις για άδειες κινηματογράφησης «αραχνιάζουν» στα συρτάρια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επειδή η αρμόδια υπηρεσία...

...δεν έχει λάβει ακόμη, την απαραίτητη εξουσιοδότηση για την υπογραφή των αδειών αυτών!
Αυτό επισημαίνεται σε κοινή επιστολή τριών ενώσεων τουριστικών γραφείων από Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα προς τον Π. Γερουλάνο.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στην Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού & Τουρισμού, Τμήμα Θεαμάτων και Ακροαμάτων, όπου απευθύνονται τα γραφεία για την έγκριση και έκδοση σχετικής άδειας κινηματογράφησης ταινιών και ντοκιμαντέρ από ξένα και Ελληνικά Studio και εταιρείες παραγωγής.
Η απάντηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι ότι λόγω της υπαγωγής τους από το Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όπου μέχρι πρόσφατα ανήκαν, δεν έχουν ακόμα λάβει την αναγκαία εξουσιοδότηση για την υπογραφή των αιτούμενων αδειών.
Το αποτέλεσμα, βέβαια, μέχρι να «ξυπνήσουν» εκεί στο ΥΠΠΟΤ είναι γνωστό. Πολλές ξένες εταιρείες αλλάζουν τόπους παραγωγής και οδεύουν στα παράλια της Τουρκίας, της Ιταλίας και άλλες Μεσογειακές χώρες, οι οποίες με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση τους δέχονται παραχωρώντας τους τις άδειες εντός λίγων ημερών, και εκμεταλλευόμενοι έτσι την τεράστια διαφήμιση που προέρχεται από την δωρεάν προβολή της χώρας τους.
Και ρωτούν, τελικά, οι ενδιαφερόμενοι τον υπουργό αν γνωρίζει αυτήν την κατάσταση και τι πρόκειται να κάνει...

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου