Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η... "Σπιναλόγκα του Δημοσίου" και άλλες απόψεις ένα απόγευμα στη Λ. Αμαλίας

Σας ορκιζόμαστε ότι ο ακόλουθος διάλογος είναι αυθεντικός και έγινε μεταξύ δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ και ενός υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, προχθες το απόγευμα πάνω από μια...ζαρντινιέρα στην λεωφόρο Αμαλίας.

Εκείνη την ώρα, μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλος έφθασε στο υπουργείο, προφανώς για κάποια συνάντηση ή σύσκεψη και η παρέα των τριών, ασυναίσθητα πήγε λίγο πιο πέρα από την είσοδο του ξενοδοχείου Αμαλία όπου στεκόταν. Πίσω ακριβώς από τον άνθρωπο μας που περίμενε κάποιον εκεί τυχαία και ο οποίος φυσικά άρχισε να ... καταγράφει μανιωδώς. 
Η απόδοση, βέβαια, είναι στο περίπου:
«Τι γίνεται με τα πορίσματα και τις ΕΔΕ και όλο αυτό το κυνηγητό που σας ρίχνουν ρε; Χαμός;» Ρώτησε ο ένας της γ.γ..
«Τι να γίνει μωρέ, δεν βλέπεις που το πάνε; Πενήντα υπάλληλοι ΕΟΤ στον Εισαγγελέα και στα Πειθαρχικά για αυτά που κάνανε πάντα, όλοι; Και με Πάρεδρο κιόλας; Δεν ντρέπονται λίγο; Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης σου λέει», απάντησε ο ένας του ΕΟΤ.
«Μην μασάτε! Δεν βλέπετε τι γίνεται; Το «σκάνδαλο» του Γερμανού και της Cosmote, που μας είχαν πρήξει έναν χρόνο, μπήκε στο αρχείο! Ως όλα καλά γενόμενα! Το Βατοπέδι; Πρόταση του Εισαγγελέα για να παραγράφουν τα αδικήματα των Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα; Ε, και εσάς τα στελεχάκια σε δύο-τρία χρόνια θα σας βάλουν και εσάς στο αρχείο...» αντέτεινε ο της γ.γ.
«Άσε μωρέ, θα μας φάνε λάχανο μέχρι τότε. Θα βγουν και οι δημοσιογραφάρες να μας σταυρώσουν όλους τώρα. Έχει να πέσει κιτρινίλα...» ο ένας του ΕΟΤ.
«Γιατί δεν τους βγάζετε όλα τα εκατομμύρια που τσέπωναν τόσα χρόνια όλα τα συγκροτήματα ρε; Ακόμα αυτά δεν πληρώνει ο Κανελλόπουλος; Ξένα media και μ.......ς!» (ο της γ.γ.)
«Ποιος να τα βγάλει αυτά, μωρέ; Πας καλά; Οι μόνοι που ασχολούνται και τους κολλάνε στον τοίχο είναι αυτοί στο blog το lobby και αυτούς, όπου να’ ναι θα τους πετάξουν καμιά διαφήμιση και θα αρχίσουν τις γαργάρες και αυτοί...» (ο ένας του ΕΟΤ)
«Ναι, τους διαβάζουμε και εμείς αυτούς... Ποιος το έχει αυτό;» (ο της γ.γ.)
«Φαίνεται ο .... αλλά πρέπει να είναι και κάνας δύο ακόμα» (ο ένας του ΕΟΤ)
«Άστα συνάδελφε, θέλουν να φάνε τον ΕΟΤ και τις αρμοδιότητές του οι δικοί σας ρε, από εκεί ξεκίνησε όλο το παραμύθι» πετάχτηκε ο έτερος του ΕΟΤ.
«Ποιοι;» (ο της γ.γ.)
«Οι δικοί σας εκεί στη Γραμματεία και οι άλλοι του Ραγκούση. Και έψηναν τον Πουσσαίο και τον Νικητιάδη να πιέζουν» (ο ένας του ΕΟΤ)
«Ναι, αλλά μουλάρωσε ο Γερουλάνος με τον Ραγκούση και τις περιφέρειες» (ο της γ.γ.).
«Ναι καλά, για τον Γερουλάνο ο ΕΟΤ είναι η... Σπιναλόγκα του Δημοσίου!»
Και κάπου εκεί ο δικός μας χρειάστηκε να φύγει.
Κρατάμε το «ΕΟΤ, η Σπιναλόγκα του Δημοσίου», φοβερή ατάκα, καθώς και το ότι αν μας πετάξουν καμιά διαφήμιση, θα... αρχίσουμε τις γαργάρες.
Σας διαβεβαιώνουμε, πάντως, ότι προς το παρόν και μάλλον για κάποιο καιρό ακόμα, το μόνο που μας πετάει είναι κάτι... «γαλλικά»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου