Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

"Θέμα" σε κυβέρνηση και κόμματα ο "αρρωστημένος" ΕΟΤ

Την ώρα που οι υπάλληλοι του ΕΟΤ προσπαθούν ακόμα να βγάλουν κάποια «άκρη» με τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ, φαίνεται ότι η υπόθεση του ΕΟΤ και των όσων συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν εκεί, έχει περάσει...

...σε επίπεδο συζήτησης σε κομματικά όργανα και γραφεία, τόσο από το κυβερνών όσο και από τα άλλα κόμματα.
Αν κρίνει κάνεις από την εμπλοκή κομματικών στελεχών σε συζητήσεις και συναντήσεις με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων αλλά και από την αφορμή που, όπως μαθαίνουμε, προκάλεσε ένα έντονο επεισόδιο μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων και του Προέδρου του Οργανισμού την Παρασκευή, τότε είναι σαφές ότι όλος αυτός ο χειρισμός του ΕΟΤ από την πλευρά της ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ, προσλαμβάνει διαστάσεις πολιτικού ζητήματος.  
Σύμφωνα με όσα λέγονται, η φράση του Π. Γερουλάνου περί «βαριά αρρωστημένου μαγαζιού», ήταν ένα βαρύ πλήγμα για τους συνδικαλιστές και πυροδότησε αλυσιδωτές πλην παρασκηνιακές, κυρίως, αντιδράσεις.
Πολλές ενστάσεις και διαμαρτυρίες μεταφέρθηκαν προφανώς σε άλλα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ορισμένα από τα οποία, π.χ. Καρχιμάκης, προφανώς πάλι, προσπάθησαν να «δουν τι συμβαίνει».
Και φυσικά δεν επικοινώνησαν με το περιβάλλον Γερουλάνου, ο οποίος δεν τα πάει και τόσο καλά με τον κομματικό μηχανισμό, αλλά με το υπόλοιπο σύστημα.
Με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί μια νέα «ωραία ατμόσφαιρα», από την στιγμή που, όπως λέγεται, υπήρξε τέτοιου είδους επικοινωνία και με τον υφυπουργό Νικητιάδη, οι απόψεις του οποίου για τον ΕΟΤ (και τον πρόεδρο του, λένε οι κακές γλώσσες) δεν είναι και οι καλύτερες.
Από την άλλη πλευρά, στη Ν.Δ., το θέμα του ΕΟΤ συζητείται και εξετάζεται πια σε καθημερινό επίπεδο μεταξύ των αρμόδιων για τον Τουρισμό στελεχών, δίνοντας την εντύπωση ότι κάτι ετοιμάζεται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου