Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Και αυτόνομη τουριστική κατοικία, "βλέπει" ο Π. Γερουλάνος

Ακούσαμε τουλάχιστον δύο εκδοχές, ελαφρώς αντικρουόμενες, για τα πιο σημαντικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε νωρίτερα ο Π. Γερουλάνος και για αυτό, δεν επιχειρούμε σχόλια. Από ό,τι βγάζουμε…


…ως κοινή συνισταμένη, πάντως, από όσα είπε για τις τουριστικές επενδύσεις και σε συνδυασμό και με τις δικές μας πληροφορίες, επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και το ζήτημα της απλούστευσης των διαδικασιών αλλά και την τουριστική κατοικία σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ.
Πρόκειται εν ολίγοις για τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες είχαμε αποκαλύψει ότι ετοιμάζονται από το ΥΠΠΟΤ, στις 7 Δεκεμβρίου, εδώ και στις οποίες επανήλθαμε και την περασμένη Παρασκευή .
Το σημείο που «μπέρδεψε» ελαφρώς τα πράγματα, από ό,τι καταλαβαίνουμε, ήταν η αναφορά του υπουργού στην υπό εξέταση προώθηση επενδύσεων και για αυτόνομη τουριστική κατοικία, χωρίς δηλαδή, τη δέσμευση για ξενοδοχειακή υποδομή πολυτελείας.
Αυτό έτσι όπως μεταφέρθηκε και θα βγει και στα media οσονούπω, δημιουργεί, ήδη, "παρεξηγήσεις" και στέλνει διαφορετικά μηνύματα στους τουριστικούς φορείς.
Ως προς την απλούστευση των διαδικασιών και την τουριστική κατοικία ως μέρος τουριστικής επένδυσης με ξενοδοχειακές υποδομές, το δικό του υπουργείο έχει τον «πρώτο λόγο» (κάνει σαν να μην το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα...) για αυτό και η συνάδελφος Μπιρμπίλη είχε πει, προ καιρού, οτι "περιμένει τις προτάσεις του".
Για αυτόνομη τουριστική κατοικία, όμως, που πιέζουν και τα συμφέροντα που αναφέραμε στην ανάρτηση της Παρασκευής, εκεί το «παιχνίδι» είναι καθαρά στα χέρια της Τίνας Μπιρμπίλη, καθώς δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα το ΥΠΠΟΤ.
Και εκεί, ανοίγει ένα άλλο τεράστιο ζήτημα, το οποίο ελπίζουν όλοι να μην συμπαρασύρει σε κάποιο "τέλμα" και το προιόν της τουριστικής κατοικίας- ξενοδοχειακών υποδομών...
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει παράλληλα να ολοκληρωθεί και το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό, προκειμένου όλα αυτά, όπως και αν καταλήξουν, να μπορούν να υλοποιηθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου