Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

"Αθέατος" ήταν ο αντίλογος και η άποψη της άλλης πλευράς...

Επιλεκτικά, επιφανειακά, με ανακρίβειες και το κυριότερο, μονόπλευρα, χωρίς κανέναν απολύτως αντίλογο, «κύλησε» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η «πολυδιαφημισμένη» εκπομπή του...

...δημοσιογράφου Κ. Χαρδαβέλλα, στο Alter, με αντικείμενο το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα φιλοφρονητικά δώρα και τις δημόσιες σχέσεις του ΕΟΤ.
Η ανάλυση και ο σχολιασμός των αποσπασμάτων του πορίσματος που επέλεξαν ο δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του έγινε από ένα πάνελ που είχε στηθεί πρωτίστως για το θέμα των... πολεμικών αποζημιώσεων και την τραγωδία του Διστόμου, θέμα που προηγήθηκε εκείνου του ΕΟΤ.
Αποτέλεσμα ήταν να μπλέξουν σε έναν δημοσιογραφικό «αχταρμά» διάφορά θέματα, κάποια απλά και απόλυτα κατανοητά για όσους έχουν μια στοιχειώδη γνώση του πως λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός (μπλούζες, καπέλα, στυλό, μπάλες κ.λπ.) με κάποια που ήταν πράγματι απαράδεκτα (χαλιά και πίνακες), τα οποία όμως ποτέ δεν πέρασαν από τον Προληπτικό Έλεγχο (Πάρεδρος) και κάποια άλλα, σοβαρότερα, τα οποία πράγματι χρήζουν διερεύνησης και εξηγήσεων.
Αντίλογος ή σχολιασμός, έστω, από κάποιον που να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν υπήρξαν, πέραν κάποιων μαγνητοσκοπημένων και μονταρισμένων δηλώσεων του δηλώσεων του Κ. Μαρκόπουλου, ενώ δεν υπήρξε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Οργανισμού μολονότι είχε ζητηθεί.
Στα ελάχιστα θετικά της εκπομπής, η τοποθέτηση του παρουσιαστή ότι κατά την άποψή του δεν είναι οι υπάλληλοι του Οργανισμού οι ένοχοι αλλά οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και ότι θα πρέπει απαραίτητα να αναζητηθούν και οι πολιτικές  ευθύνες. 

1 σχόλιο:

  1. Υστερα από επικοινωνία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων του ΕΟΤ, μας διευκρινίζουν ότι:
    Ο Σύλλογος έχει ζητήσει επισήμως από τη Διοίκηση του Οργανισμού να τους παραδοθεί το Πόρισμα προκειμένου να το εξετάσει και να είναι σε θέση να τοποθετηθεί. Το Πόρισμα δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί.
    Αυτό τονίστηκε στους συνεργάτες του εν λόγω δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους με τον πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος έστειλε και σχετική ανακοίνωσή του οργάνου - Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010- ζητώντας του να την αναγνώσει.
    Κάτι που δεν έγινε, ενώ ούτε υπήρξε άλλη διεκρίνιση από την πλευρά του παρουσιαστή για τους λόγους που δεν εκπροσωπήθηκαν οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή