Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Θυμηθήκαμε! (Τι θυμηθήκαμε; Το... εκατομμύριο του Μαγειρία!)

Βρε τι βρίσκει – και τι θυμάται - κανείς ψάχνοντας και «σκαλίζοντας» τα παλιά! Τέτοια εποχή, λοιπόν, Ιανουάριο προς Φεβρουάριο, πριν από οκτώ χρόνια, στον ΕΟΤ «χάλαγε ο κόσμος» καθώς έψαχναν ένα εκατομμύριο ευρώ παρά κάτι, μετρητά, όχι στα «χαρτιά», τα οποία…


…είχαν γίνει «άφαντα»!
Και είχαν γίνει άφαντα διότι όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ένας υπάλληλος του ΕΟΤ που όφειλε να κάνει μεταφορές και πληρωμές μεταξύ λογαριασμών του Οργανισμού, κοίταγε το… μέλλον του!
Πρόκειται για την περίφημη «υπόθεση Μαγειρία», όπως λεγόταν ο υπόλογος που μία ωραία πρωία εξαφανίστηκε και ακόμα τον ψάχνουν (αν και δεν είμαστε και απολύτως βέβαιοι ότι κάποιος ψάχνει ακόμα…). Υπουργός αρμόδιος για τον τομέα τότε, ο 'Ακης, υφυπουργός ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του ΕΟΤ ο Γ. Πατέλλης. 
Τότε βέβαια δεν έγιναν ΕΔΕ, Πειθαρχικά και Επιθεωρήσεις. Ήταν μάλλον «μπανάλ» για τα δεδομένα της εποχής…
Για φανταστείτε, τώρα, να γινόταν αυτό πριν από δύο χρόνια και να το εντόπιζαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης! Ε, ρε γλέντια!!!
Κατά αρχάς, με το καλημέρα, θα έστελναν στον εισαγγελέα, με διαδικασίες αυτόφωρου (ναι, δεν γίνεται, αλλά έτσι, για παραδειγματισμό…) τουλάχιστον τρεις ορόφους του Οργανισμού… «αύτανδρους» (ας μας επιτραπεί η έκφραση)!
Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, θα πέρναγαν και αυτοί από Πειθαρχικά, ούτως ή άλλως, για παν ενδεχόμενο.
Στη συνέχεια, θα έκλεινε ο Οργανισμός για καμιά εβδομάδα, προκειμένου να ξεπεράσει το σοκ η κοινή γνώμη και να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι για διαρροές.
Ο υπουργός θα έστελνε το πόρισμα απευθείας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, ίσως και στο Διεθνές…
Θα επιστρατευόταν η Νικολούλη για να βρει τον χαμένο Μαγειρία.
Ο υφυπουργός Νικητιάδης θα εξηγούσε στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα πόσο απίστευτο ήταν όλο αυτό το περιστατικό, όσο και το γεγονός ότι διέφυγε της σύλληψης ο τότε αρμόδιος υπουργός.
Δευτέρα, είναι, να κάνουμε και λίγη πλάκα, έτσι;
Πέραν πλάκας, πάντως, είναι μία από τις πολύκροτες περιπτώσεις υπεξαίρεσης χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου