Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σαρωτικός... "ανασχηματισμός" Ryanair στη Γερμανία - "ψάχνονται" οι προορισμοί...

Σε αναζήτηση... πληροφοριών και διευκρινίσεων βλέπουμε να σπεύδουν οι τουριστικοί παράγοντες προορισμών στους οποίους πετάει η Ryanair. Η οποία δημοσιοποίησε προσφάτως την απόφασή της να αποσύρει σημαντικό αριθμό αεροσκαφών...

...από τα αεροδρόμια Hahn - Φρανκφούρτη, Schönefeld-Βερολίνο, Weeze και Bremen αλλά και να τερματίσει 34 δρομολόγια στο εσωτερικό της Γερμανίας και προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ως απάντηση στο νέο ταξιδιωτικό φόρο που επέβαλε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας συνέπεια των αλλαγών αυτών για τα αεροδρόμια που εμπλέκονται είναι η απώλεια συνολικά 3 εκατομμυρίων επιβατών με αποτέλεσμα να απειλούνται έως και 3.000 θέσεις εργασίας.
Το αεροδρόμιο που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις είναι το Schönefeld του Βερολίνου που αντιμετωπίζει μείωση έως και 56% της κίνησης.
Συνολικά 122 εβδομαδιαίες πτήσεις τεσσάρων δρομολογίων θα τερματιστούν οδηγώντας σε μείωση του αριθμού των επιβατών του αεροδρομίου κατά 900.000. Στο Χαν της Φρανκφούρτης, τη μεγαλύτερη βάση για την εταιρία, περίπου το 30% των πτήσεων της εταιρίας θα ακυρωθούν το επόμενο καλοκαίρι, με 9 λιγότερα δρομολόγια και 150 λιγότερες πτήσεις.
Η Βρέμη θα χάσει το ένα από τα τρία αεροπλάνα της Ryanair  καθώς και 8 δρομολόγια ενώ το Weeze θα χάσει δύο τζετ της εταιρίας και 13 δρομολόγια.
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της εταιρίας, Μάικλ Ο Λίρι η διοίκηση θα στραφεί σε αεροδόμια της Ευρώπης όπου δεν υπάρχουν τέτοιες χρεώσεις, ενώ υπογράμμισε πως ο νέος αεροπορικός φόρος θα πλήξει δραματικά την αεροπορική βιομηχανία της Γερμανίας.
Αναφέρεται ότι εκτός από τη Ryanair ανάλογες μειώσεις εξετάζουν τόσο η Air Berlin όσο και η Germanwings. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου