Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

"Μπλόκο" από το ΥΠΠΟΤ στον προυπολογισμό διαφήμισης του ΕΟΤ

“Λάθος” που μπορεί, με δυσκολία έστω, να διορθωθεί ή προμήνυμα “τίτλων τέλους;”. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το “μαγικό” που έγινε με τον προυπολογισμό του ΕΟΤ και τα κονδύλια για τη διαφήμιση, τα οποία πήγαν στο ΥΠΠΟΤ...


...προς έγκριση κοντά στα 40 εκατ. ευρώ και επέστρεψαν περίπου στα 2 (δύο) εκατ. ευρώ;
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος μέθοδο προβλέψεων από την πλευρά των Οικονομικών υπηρεσιών του Οργανισμού, τον Δεκέμβριο, καθώς δεν ακολουθήθηκαν οι νέες σχετικές δημοσιονομικές οδηγίες.
Με όλο αυτό κλίμα που επικρατεί, όμως, για τον ΕΟΤ και τις δηλώσεις και... διαγνώσεις που πάνε και έρχονται άντε να αποδείξει κανείς οτι “δεν είναι ελέφαντας”. Και δεν ηθελε και πολύ να ξεκινήσουν εικασίες για "πολιτικές σκοπιμότητες" και άλλα τέτοια. 
Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, ορισμένες εξελίξεις, παρά τις φιλότιμες περί του αντιθέτου προσπάθειες της Διοίκησης, κυκλοφορούν με αστραπιαία ταχύτητα (οι παλαιότεροι θυμούνται το αστείο: Τι καταρίπτει τη θεωρία της σχετικότητας; Η ταχύτητα μίας φήμης στον ΕΟΤ!).  Από χθες, λοιπόν, στα... πέρατα του κόσμου, κυκλοφορούν πληροφορίες που φέρουν τον Οργανισμό να ακυρώνει τη συμμετοχή του στις περισσότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις φέτος!
Εδώ απλά θυμίζουμε ότι ο προυπολογισμός προγράμματος εκθέσεων των Γραφείων Εξωτερικού για το 2011 που είχε εγκρίνει ο πρόεδρος του ΕΟΤ και ήταν και δραστικά μειωμένος σε σύγκριση με περύσι φθάνει - μόνο για τις εκθέσεις, υπογραμμίζουμε - στα περίπου 4,6 εκατ. Ευρώ. 
Φιλική συμβουλή: Ενημερώστε τάχιστα τους εμπλεκόμενους για το τι συμβαίνει! 
Το ζήτημα αυτό αφορά δεκάδες επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φορείς που προγραμματίζουν ή έχουν, ήδη, προγραμματίσει συμμετοχή στις εκθέσεις τις οποίες έχει ανακοινώσει, ήδη, ο Οργανισμός.
Εάν λόγω της εμπλοκής με το υπουργείο, θα πρέπει να ακυρωθούν, όντως, συμμετοχές, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί τώρα. 
(Και αν χρειαστείτε βοήθεια στην ενημέρωση, εδώ είμαστε. Έστω και ανεπίσημα...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου