Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή: "Νομοθετήστε και θεσμοθετήστε κ. Γερουλάνο..."

Δεν γνωρίζουμε αν αφορμή ήταν τα αναγνώσματα στον Κυριακάτικο Τύπο, αλλά επειδή το θέμα της επιστολής που λάβαμε πριν από λίγο είναι απολύτως συναφές με τη δήλωση του Π. Γερουλάνου, την οποία και ξεχωρίσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση...

...την αναπαράγουμε τώρα, ως έχει. Η επιστολή είναι από τον κ. Κώστα Αργυρό, ξενοδόχο κατά δήλωση του και η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι στη διάθεση μας:
«Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί την ναυαρχίδα της οικονομίας, της ανάπτυξης και πολλά τέτοια παρόμοια. Θα περίμενε κανείς το άτομο που θα αναλάβει τον συγκεκριμένο τομέα να έχει τις ικανότητες να αντεπεξέλθει στο χειρισμό του δύσκολου έργου. Τουλάχιστον να καταφέρει το περιορισμό της μείωση των εσόδων που πέρυσι έφθασαν τα 674 εκατομμύρια ευρώ.
Για το δύσκολο αυτό έργο ο Πρωθυπουργός επέλεξε εξωκοινοβουλευτικό υπουργό, ώστε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του και να μην υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Αν και στα θέματα του τουρισμού δεν υπάρχει πολιτικό κόστος όπως στη περίπτωση Παπακωνσταντίνου, Ρέππα, Λοβέρδου κτλ. Παρόλα αυτά ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά του opengov (http://www.opengov.gr/home/?page_id=284 ) παρατηρούμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι το μοναδικό που έχει θεσμοθετήσει μονάχα ΕΝΑ νομοσχέδιο και αυτό για την ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης. Μια περίοδο που η χώρα μας χρεοκοπεί…Ενώ υπουργεία όπως το ΥΠΕΚΑ έχουν φθάσει τα 22 νομοσχέδια.
Αναρωτιέμαι πως θα καταφέρουμε ανάπτυξη όταν εδώ και ενάμιση χρόνο μιλάμε για νομοσχέδιο για Αγροτουρισμό το οποίο έρχεται στη Βουλή και δε φθάνει, για το κλείσιμο των γραφείων εξωτερικού, για την τουριστική κατοικία, νομοσχέδιο για τουριστικά γραφεία, νομοσχέδιο για τον καταδυτικό πρόσφατα, και το ατελείωτο brainstorming μεταξύ ανίδεων συμβούλων να συνεχίζεται.
Πώς να αναπτυχθεί ο Αγροτουρισμός όταν καλώς έχει καταργηθεί ο φορέας πιστοποίησης η ΕΛΑΓΡΟ, και δεν έχει προβλεφθεί ο φορέας που θα πιστοποιεί αυτές τις επενδύσεις π.χ ΕΟΤ.
Πως θα προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις όταν με ευθύνη του κ. Γερουλάνου δεν έχει θεσμοθετηθεί το χωροταξικό για τον τουρισμό και νομοσχέδιο που θα προβλέπει την τουριστική κατοικία.
Πως θα επιφέρουμε βελτίωση της ποιότητας όταν οι νόμοι του ΕΟΤ στα κριτήρια για πρωινό μιλάνε για σαλάμι, ακόμη. 
Ότι θετικό έχει γίνει στον τουρισμό η visa και η μείωση του ΦΠΑ ευτυχώς έγινε από άλλα υπουργεία. 
Δε ζητάμε από τον κ. Γερουλάνο να μειώσει μισθούς και συντάξεις όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοι του, ή να έρθει σε ρήξη με κοινωνικές ομάδες.
Δε ζητάμε να κάνει διαφήμιση στο εξωτερικό μιας και λεφτά δεν υπάρχουν. Το μόνο που ζητάμε είναι να εργαστούν αυτός και το επιτελείο του, στοχευμένα και να θεσμοθετήσουν τουλάχιστον ένα το πολύ δύο νομοσχέδια για τον Τουρισμό. 
Ας θεσμοθετήσει σύντομα το άνοιγμα των επαγγελμάτων στον τουρισμό, την τουριστική κατοικία και το χωροταξικό στον τουρισμό σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ που έχει έτοιμες προτάσεις, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από ανάπτυξη. 
Ο πρωθυπουργός τίμησε την φιλία του και τον έκανε υπουργό, ας τιμήσει και ο κ. Γερουλάνος τον ρόλο του και ας φέρει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο στη Βουλή. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του σαν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και όχι να διαχειρίζεται την επικοινωνία του.
Κώστας Αργυρός
Ξενοδόχος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου