Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Διαβάσαμε (Αισιοδοξία Νικητιάδη, γενικώς και... πάλι "ο ΕΟΤ φταίει"!


Με την μάλλον... συγκλονιστική πρόβλεψη ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή, κάνει την πρώτη του “επίσημη” και “ζωντανή” συνέντευξη για το 2011 ο υφυπουργός Νικητιάδης. Λέει πολλά... 

...ως συνήθως, ο χειμαρρώδης τω λόγω πολιτικός στη συνέντευξή του στο www.ltcnews.gr , που σήμερα δημοσιεύει το πρώτο της μέρος.
Εξ αυτών, ξεχωρίζουμε κατ’ αρχάς την πολιτικής χροιάς δήλωση “στο παρελθόν, και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν, με τα Βατοπαίδια και με τα δομημένα ομόλογα ξεπουλήθηκε η πατρίδα μας”. Αιχμηρή, αν μη τι άλλο...
Μετά, επί της ουσίας. Ξεχωρίζει και από μόνη της -δεν χρειάζεται εμάς- η τοποθέτησή του για τον ΕΟΤ και το όλο σκεπτικό που αναπτύσσει, εδώ.
Λίγο-πολύ, ότι μέχρι τώρα ο ΕΟΤ ήταν από ανύπαρκτος έως “ξέφραγο αμπέλι” και από αναποτελεσματικός έως άχρηστος.
Φοβούμεθα ότι είναι εντελώς άστοχη και άδικη η αλληλουχία χαρακτηρισμών που κάνει, συλλήβδην, για τον Οργανισμό και θα έχει, δικαίως, αντιδράσεις.
Γιατί ειδικά αυτός θα έπρεπε να γνωρίζει - και είναι σφάλμα του εαν δεν το γνωρίζει - ότι υπήρξαν περίοδοι, όχι και τόσο παλιά, που ο ΕΟΤ κυριολεκτικά μεγαλουργούσε και τέλος πάντων, πολύ συχνά στη διάρκεια της 60χρονης ιστορίας του, έβγαζε “ασπροπρόσωπο” το Ελληνικό κράτος.
Ακόμα και όταν δεν υπήρχε “εμπνευσμένη” πολιτική ή άλλη ηγεσία.
Οι γενικοί αφορισμοί δεν εξυπηρετούν κανέναν και τίποτα. 
Ιδίως όταν γίνονται από έμπειρους πολιτικούς, οι οποίοι προέρχονται και από τουριστικές περιοχές και οι οποίοι, ως πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί κομμάτων εξουσίας δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τα όποια προβλήματα και τις όποιες αδυναμίες, προκλήθηκαν σε Οργανισμούς όπως ο ΕΟΤ, στην πάροδο των ετών και στην παρέλαση των κυβερνήσεων των τελευταίων δύο δεκαετιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου