Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ανησυχία για τους αποκλεισμένους στην Τυνησία

Χιλιάδες τουρίστες, κυρίως Ευρωπαίοι, παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχεία και θέρετρα σε διάφορες περιοχές στην Τυνησία, καθώς η κατάσταση έκτακτου ανάγκης και η απαγόρευση της κυκλοφορίας...
 
...διέκοψαν τις πτήσεις απομάκρυνσης τουριστών που ήταν πελάτες μεγάλων τουριστικών οργανισμών.
Οι πληροφορίες ότι και ξένοι επισκέπτες είναι μεταξύ των θυμάτων της αιματηρής εξέγερσης έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες σε ευρωπαϊκές και μη κυβερνήσεις, καθώς ακόμα και οι πρεσβείες ξένων κρατών είναι αποκλεισμένες και περικυκλωμένες από πλήθη εξεγερθέντων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εγκλωβισμένοι στη χώρα παραμένουν, περίπου 1.500 Βρετανοί τουρίστες και αρκετές εκατοντάδες Γερμανών, Γάλλων, Ρώσων και Αμερικανών.
Φαίνεται πάντως, ότι σήμερα, μετά και τη φυγή του Προέδρου της χώρας στο εξωτερικό, η κατάσταση οδεύει προς εκτόνωση και η ισχυρή στρατιωτική παρουσία σε πολλές περιοχές, ίσως αποτρέψει περαιτέρω «εκρήξεις» βίας.

1 σχόλιο:

  1. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εναέριος χώρος είναι ανοικτός και οι πτήσεις απομάκρυνσης ξένων πολιτών εκτελούνται κανονικά.
    Οσοι είχαν ταξιδέψει με πακέτο tour operator από Ευρώπη φέρονται να έχουν σχεδόν, όλοι, φύγει. Υπάρχουν, πληροφορίες ότι έχουν μείνει πίσω μερικοί επισκέπτες που είχαν ταξιδέψει μεμονωμένα και οι οποίοι βρίσκονται σε επαφή με τις διπλωματικές αρχές των χωρών τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή