Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μία... γνωριμία από τα παλιά, αναστατώνει τον ΕΟΤ


“Να και το κερασάκι στην τούρτα” αναφώνησαν χθες πολλοί στον ΕΟΤ. Η εξέλιξη που αποτέλεσε την αφορμή, δεν έγινε στον Οργανισμό αλλά στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, όπου κρίθηκαν...

...ως Γενικοί Διευθυντές ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος και η Ντίνα Μπόγρη.
Η κα Μπόγρη, για όσους δεν γνωρίζουν και για όσους δεν θυμούνται, για τα περισσότερα στελέχη και παλαιότερους υπαλλήλους του ΕΟΤ, αποτελεί από “κόκκινο πανί” έως... “κακό δαίμονα”, καθώς θεωρούν ότι πρωταγωνίστησε στην προηγούμενη μεγάλη και σχεδόν δρομολογημένη προσπάθεια διάλυσης του Οργανισμού και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του, επί Βάσως Παπανδρέου αρχικά, Νίκου Χριστοδουλάκη στη συνέχεια (του οποίου και υπήρξε στενή συνεργάτις) και ολίγου Δ. Γεωργακόπουλου αργότερα.
Της χρεώνουν, μεταξύ άλλων, την σύνταξη του γνωστού και πολυσυζητημένου Π.Δ. 343 με το οποίο επήλθαν σημαντικές αλλγαές στη δομή και στο οργανόγραμμα του ΕΟΤ – κατά την άποψή μας, ορισμένες από αυτές, τη δεδομένη στιγμή, έπρεπε να γίνουν – αλλά το μεγαλύτερο “αγκάθι” είναι άλλο:
Θεωρούν ότι πρωτοστάτησε και έδωσε “μάχη” εκείνη την εποχή για να μεταφερθούν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΤ στις Περιφέρειες, ένα διοικητικό “πείραμα” που απέτυχε, φυσικά, παταγωδώς και είχε “μπλοκάρει” ολόκληρη την τουριστική αγορά.
“Πείραμα”, όμως, που κάποιοι θέλουν, τώρα, να επαναλάβουν...
Είναι ευνόητο λοιπόν, ότι η τοποθέτηση της Ντ. Μπόγρη στη Γενική Διεύθυνση, πυροδότησε από χθες ποικίλες αντιδράσεις και... συνειρμούς στον ΕΟΤ, καθώς συνδυάζεται με πολλά από αυτά που ακούγονται και συμβαίνουν κατά του Οργανισμού το τελευταίο διάστημα.
Το ότι “φούντωσαν” ξανά οι φήμες για επικείμενες αλλαγές στο σχήμα, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε, είναι ευνόητο. Είχαν, άλλωστε αρχίσει μετά την αποκάλυψη για το μπλοκάρισμα του προυπολογισμού για τη διαφήμιση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου