Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Επονται ανακοινώσεις για τα Γραφεία Εξωτερικού

Σε λίγη ώρα ξεκινάει η σύσκεψη για τα Γραφεία Εξωτερικού στον ΕΟΤ, κατά τη διάρκεια ή στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν ποια θα κλείσουν οριστικά καθώς και αλλαγές στις θέσεις προϊσταμένων. Χθες, πάντως...

...η συμμετοχή και των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ στην ημερίδα της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, ήταν μια θετική πρωτοβουλία (αποδίδεται στους Ν. Κανελλόπουλο και Γ. Πετρούλακη) ακόμα και αν οι «δικοί μας», οι του ΕΟΤ, δηλαδή, έμοιαζαν, λέει, λίγο σαν τους «φτωχούς συγγενείς» στο όλο σκηνικό.
Ωστόσο, ήταν μια ευκαιρία να πληροφορηθούν και αυτοί πολλά και διάφορα σχετικά με την πολιτική και δράσεις άλλων σημαντικών υπουργείων, επί σειράς θεμάτων και αντικειμένων, ενημέρωση που θα τους βοηθήσει στο έργο τους.
Καλό και χρήσιμο, για όλους, θα ήταν να δοθούν κωδικοί πρόσβασης στην ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε το υπουργείο Εξωτερικών και στους Προϊσταμένους του ΕΟΤ. Θα μπορούσε να το ζητήσει από το ΥΠΕΞ ο Π. Γερουλάνος ή να πει στον Πρόεδρο του ΕΟΤ να το κάνει.
Στη χθεσινή ημερίδα, όπως ήταν αναμενόμενο δεν ακούστηκαν πολλά για τα νέα σχέδια λειτουργίας των Γραφείων Εξωτερικού, πέραν του γνωστού ότι όπου δεν υπάρχει Γραφείο ΕΟΤ θα αναλάβει το ρόλο του το Γραφείο Τύπου καθώς και ότι όπου υπάρχει ιδιόκτητο κτίριο ή χώρος όπου στεγάζεται Γραφείο Τύπου θα συστεγάζεται εκεί και το τοπικό Γραφείο του ΕΟΤ.
Για τα Γραφεία Τύπου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε μια επισήμανση του κ. Πεταλωτή, περί της σκέψης απευθείας υπαγωγής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου