Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Χρονιά ταξιδιών και το 2011 για τους Ευρωπαίους


Έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά απαιτεί και πολύ μελέτη η τελευταία έκδοση της Ευρωπαικής Επιτροπής για τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων σχετικά με τον τουρισμό και τις διακοπές. Πολλά τα στοιχεία, πλήθος δεικτών και δεδομένων, φυσικά και για την Ελλάδα μας...


...δεδομένα που αρχίσαμε να αναλύουμε και θα σας τα παρουσιάζουμε από τη δική μας οπτική γωνία. 
Ανάμεσα στα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:

  • Πλέον δημοφιλείς επιλογές: Η Ιταλία είναι ο προορισμός που αναφέρθηκε περισσότερο για το 2011 (11,5%). Η Ισπανία έρχεται δεύτερη με 8,6%, ενώ ακολουθεί η Γαλλία (8,2%). Το 23% των κατοίκων της ΕΕ δεν έχει ακόμη (την περίοδο διεξαγωγής της έρευνας, δηλαδή τον Φεβρουάριο) αποφασίσει που θα περάσει τις διακοπές του.
  • Συνεχίζεται η τάση ανακάλυψης της Ευρώπης και της ιδίας χώρας: Το 2011 το 58% των Ευρωπαίων σχεδιάζει να περάσει τις διακοπές του στη χώρα του ή σε μια άλλη χώρα της ΕΕ.
  • Αυξημένη διάθεση για ταξίδια: Σχεδόν τα τρία τέταρτα των πολιτών της ΕΕ (73% έναντι 69% το προηγούμενο έτος) ταξίδεψε για αναψυχή ή για επαγγελματικούς λόγους το 2010. Οι πιο πολυταξιδεμένοι είναι οι κάτοικοι της Φινλανδίας (89%), της Δανίας (87%), των Κάτω Χωρών (87%), της Σουηδίας (87%), του Λουξεμβούργου (85%) και της Νορβηγίας (84%).
  • Τουριστικό “περιβάλλον” προορισμού (ελκυστικότητα): Το 32 % το ανέφερε ως κύριο κριτήριο κατά την επιλογή προορισμού για τις διακοπές, ενώ ακολουθούν η πολιτιστική κληρονομιά (27 %) και οι επιλογές αναψυχής (14 %).
  • Η αναζήτηση δυνατοτήτων ξεκούρασης και αναψυχής ήταν το κύριο ζητούμενο για ένα τρίτο και πλέον των ταξιδιωτών (36%), ενώ ακολουθούν «ο ήλιος και θάλασσα» (18%) και «η επίσκεψη φίλων και συγγενών» (17%). 
  • Ατομική οργάνωση των διακοπών: πάνω από τους μισούς πολίτες της ΕΕ οργάνωσαν μόνοι τους τις διακοπές τους το 2010 (57%)· το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στις υποψήφιες χώρες Τουρκία (80%), Ισλανδία (79%) και Κροατία (78%)! 
Πάνω από 30 000 τυχαία επιλεγμένοι πολίτες, ηλικίας 15 ετών και άνω, συμμετείχαν στην έρευνα που έγινε τον Φεβρουάριο του 2011 -έχει ιδιαίτερη σημασία ο χρόνος της έρευνας πεδίου, ειδικά ως προς τις προτιμήσεις και επιλογές προορισμών, καθώς τα γεγονότα στην Β. Αφρική και στη Μ. Ανατολή δεν είχαν ακόμη κλιμακωθεί - στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, στη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Κροατία, την Τουρκία και στο FYROM.
Στο μεταξύ, μπορείτε να την κατεβάσετε 
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου