Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας: Το νέο... "project"

Καθίσταται πια σαφές ότι το ζήτημα που τίθεται ως προς τις αποκρατικοποιήσεις δεν είναι πότε και πως θα γίνουν αλλά το ποιός θα τις κάνει! Το σχεδιαζόμενο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που ακούμε τελευταία...

...είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης να συστήσει έναν φορέα ο οποίος υποτίθεται ότι με αυξημένες αρμοδιότητες και ταχείες διαδικασίες θα αναλάβει να προχωρήσει έναν πρώτο “πακέτο” αποκρατικοποιήσεων των πλέον σημαντικών και “ώριμων” περιουσιακών στοιχείων και κρατικών ακινήτων.
Ποιος ο  ρόλος της
επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων;
Θα υφίσταται;
Υπάρχει μάλιστα και συναίνεση από τη Ν.Δ. ως προς αυτή την κατεύθυνση. 
Τι αναφέρουν τώρα οι τελευταίες πληροφορίες; Οτι την ευθύνη διαχείρισης και διοίκησης αυτού του φορέα, την θέλουν η Τρόικα και η Ε.Ε.. Και πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση ασφυκτικά τις τελευταίες μέρες. Οπως και πολλοί εκ των εταίρων που απαιτούν πια “εγγυήσεις με περιουσία του δημοσίου” πριν συναινέσουν σε νέα δανειακή βοήθεια.
Το ερώτημα γιατί δεν τους αρκεί μία πιο στενή εποπτεία ή άμεση ενημέρωση για τα σχέδια και τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων αλλά απαιτούν διαχείριση και πλήρη έλεγχο, μάλλον "σηκώνει" πολλές απαντήσεις και εναπόκειται στον καθένα μας να τις αναλογιστεί.
Η αλήθεια είναι ότι μας απασχολεί και εμάς πολύ. Και επειδή έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό, τις επόμενες μέρες ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε πιο δημιουργικά στον προβληματισμό. 
Ας μην ξεχνάμε το θέμα επιλογής των συμβούλων των αποκρατικοποιήσεων, οι οποίοι επελέγησαν με συνοπτικές διαδικασίες, αγνώστου χαρακτήρα, χωρίς να ακουστεί “κιχ” από την εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα και διαδικασίες Ευρωπαική Επιτροπή (έχουμε κάνει αρκετές επισημάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά).
Προς το παρόν, “κλειδί” για την αξιοποίηση των τουριστικού ενδιαφέροντος ακινήτων, πάντως, παραμένει η “προικοδότησή” τους, θεσμικά, νομικά και χωροταξικά, με επιλογές όπως η τουριστική κατοικία.
Οψόμεθα και επανερχόμεθα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου