Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Διαβάσαμε (Αναλαμπή αφοπλιστικής ειλικρίνειας και πολιτικών παραδοχών...)


Δύο τινά μπορεί να συνέβησαν: Είτε ήταν, πραγματικά, πολύ στις καλές του ή η δημοσιογράφος ήταν πολύ γοητευτική! Διότι αν εξαιρέσουμε κάποιες τρόπον τινά “αυτοματοποιημένες” πολιτικές ατάκες – “τσιτάτα” όπως λέει και η  Ο. Κεφαλογιάννη – η συνέντευξη του υφυπουργού Νικητιάδη...

...στην “Ελευθεροτυπία”, μας εξέπληξε!
Μνημείο αυτοκριτικής, παραδοχών, με αρκετές δόσεις ειλικρίνειας και το κυριότερο, απεικόνισης της πραγματικής κατάστασης του τουρισμού ως προς τη “γύμνια”, θεσμική, διοικητική και πρακτική, του τομέα.
Δύο, μόνον, χαρακτηριστικά αποσπάσματα, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να της ρίξετε μία ματιά: 
Συμφωνώ πως έχουμε πολλές ελλείψεις. Αυτό όμως με κάνει να νιώθω αισιόδοξος. Γιατί, αν με τόσες ελλείψεις καταφέρνουμε και κρατάμε το τουριστικό μας προϊόν και έχουμε φέτος αύξηση, μπορούμε να αντιληφθούμε τι θα συμβεί αν βελτιώσουμε τα προβλήματα αυτά που αποτελούν παθογένειες πολλών χρόνων”.
Και:
“Ναι, έτσι είναι, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία έκαναν ό,τι έπρεπε για να εκτοξεύσουμε τους σημαντικότερους πλουτοπαραγωγικούς πόρους που διαθέτει η χώρα μας”.
Υπάρχουν στιγμές, βέβαια, που πασχίζει να εκδηλωθεί ο... doctor Jekyll- Nikitiadis (ο πολιτικάντης, σκληροκομματικός και λαϊκίζων ψηφοθήρας) πλην εδώ, όμως, μιλάει για θρίαμβο του Mr. Hyde- Νικητιάδη, ενός πολιτικού, πιο προσγειωμένου, που δεν αρνείται την πραγματικότητα και που δεν διστάζει να αφήσει «κενά» και να παραδεχθεί αδυναμίες, παρά να παραπλανήσει και να λαϊκίσει.
Έστω και αν είναι προφανές ότι απαντάει έτσι και όταν ερωτάται για αρμοδιότητες και ευθύνες άλλων, προϊσταμένων και υφισταμένων... 
Ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου