Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ε.Ε. για Μαρίνα Μυτιλήνης: Διαγωνισμός ή "επιστρέψτε τα χρήματα"!


“Σοβαρή υπόθεση” και με πιθανές προεκτάσεις και σε πολιτικό επίπεδο, χαρακτηρίζουν πηγές μας το θέμα της Μαρίνας Μυτιλήνης που αποκαλύψαμε χθες. Μόνο που όπως μας είπαν, η συγκεκριμένη παρέμβαση της Ε.Ε. δεν αφορά μόνον...
 
...στην Μαρίνα, αλλά και σε άλλα έργα ή αντίστοιχες δράσεις που υλοποιήθηκαν στον Ν. Λέσβου με χρηματοδότηση από τα ευρωπαικά προγράμματα!
Ειδικά σε ό,τι αφορά στο δικό μας "σύστημα", δηλαδή ΥΠΠΟΤ, ΕΟΤ και ΕΤΑ, η χθεσινή αποκάλυψη ήρθε, λίγο-πολύ, ως αναμενόμενη εξέλιξη σε ορισμένα στελέχη, καθώς, όπως μας επισημαίνουν, είχαν διατυπωθεί συγκεκριμένες και απολύτως τεκμηριωμένες ενστάσεις για τη διαδικασία της παραχώρησης της Μαρίνας από τις αρμόδιες Διευθύνσεις πριν από έναν χρόνο.
Με αποτέλεσμα να υπάρξουν τότε και εντάσεις, καθώς λέγεται ότι υπήρξαν "ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις"...
Σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., τώρα, η ΕΤΑ είναι υποχρεωμένη να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση της Μαρίνας, εντός των επομένων μηνών, ειδάλλως, το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει ένα σημαντικό χρηματικό κονδύλι.
Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, λίαν ενδιαφέροντα σε αυτό το θέμα, τα οποία διερευνούμε και θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου