Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επιχειρήσεις ενοικιαζομένων: Κλείσιμο παράνομων και προστασία καναλωτών


Εξυγίανση του κλάδου τους με κλείσιμο των παράνομων καταλυμάτων και διευθέτηση θεσμικών εκκρεμοτήτων ζητούν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων από τον Π. Γερουλάνο. Ενας κλάδος που δεν χρειάζεται...

...ιδιαίτερες συστάσεις: Περί τις 40.000 οικογενειακές επιχειρήσεις με περίπου 250.000 εργαζόμενους αλλά και 2.100 τουριστικές κατοικίες με σήμα από τον ΕΟΤ!
Με υπόμνημα που υπέβαλε στον ΥΠΠΟΤ, ο πρόεδρος της Συνομποσπονδίας των επιχειρήσεων, Κώστας Μπρεντάνος, ζητούν μεταξύ άλλων, να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία και να κλείσουν όλες οι παράνομες επιχειρήσεις που στερούνται σήματος άδειας λειτουργίας του ΕΟΤ, ακόμα και στις περιπτώσεις που η εφορία παρανόμως τους έχει χορηγήσει έναρξη επιτηδεύματος.
Προτείνουν τη σύσταση Σώματος Επιθεωρητών Τουρισμού ως μηχανισμό ελέγχου, ο οποίος θα έχει πολυμορφικό χαρακτήρα και θα καθίσταται αποτελεσματικός για την πάταξη της κάθε μορφής παρανομίας στον τουρισμό και θα επιβάλει τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.
Για την κατοχύρωση των πελατών που απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις προτείνουν στις διαφημιστικές καταχωρήσεις των επιχειρήσεων – έντυπες και ηλεκτρονικές, να αναγράφεται ο αριθμός ΜΗΤΕ που θα πιστοποιεί τη νόμιμη λειτουργίας τους και παράλληλα θα επιτρέπει τον ευκολότερο εντοπισμό των παρανόμων επιχειρήσεων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Στα νησιά με πληθυσμό έως 3000 κατοίκους, η Συνομοσπονδία εισηγείται να χορηγείται κατά εξαίρεση Ειδικό Σήμα Λειτουργίας στις επιχειρήσεις του κλάδου εντάσσοντάς τες στην κατηγορία των δύο (2) κλειδιών, βάσει του Π.Δ. 337/2000. Αυτή η παράμετρος θα συμβάλει στη διατήρηση και τη νόμιμη λειτουργία των πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς αυτές αδυνατούν να δημιουργήσουν υποδομές τριών ή τεσσάρων κλειδιών και έως σήμερα λειτουργούν παράνομα.
Στο υπόμνημα ζητείται επίσης, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και έχουν προβεί σε πολεοδομική τακτοποίηση αυθαιρέτου τμήματος, να μπορούν να το εντάξουν στη δυναμικότητά τους καθώς και για τις Κολυμβητικές Δεξαμενές που προορίζονται για ατομική χρήση των πελατών σε μεμονωμένες επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες – επαύλεις, να απαλλαγούν εφάπαξ από την υποχρέωση επόπτη ασφαλείας.
Για την Επιπλωμένη Τουριστική Κατοικία προτείνουν να δοθεί δικαίωμα σε αυτές τις επιχειρήσεις να μετατραπούν (για όσους το επιθυμούν) σε επιχειρήσεις δύο  κλειδιών ενοικιαζομένων διαμερισμάτων με το καθεστώς που ίσχυε για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και όχι με το καθεστώς των νέων, προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε., δεδομένου του μικρού τζίρου και της περιορισμένης εποχικής λειτουργίας τους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου