Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ενδιαφέρον αλλά και ερωτήματα για τα επαγγέλματα που "ανοίγουν"


Οργανωτές εκδηλώσεων και εκθέσεων, Τουριστικά λεωφορεία, ξεναγοί, ενοικίαση λιμουζινών (επιτέλους!) πολλά άλλα έμμεσου τουριστικού ενδιαφέροντος ή χαρακτήρα αλλά και ορισμένα άλλα που...

...χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων όπως οι υπηρεσίς αγροτουρισμού, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 136 επαγγελμάτων που ανοίγουν μετά τις 2 Ιουλίου.
Ειδικά ως προς την ενοικίαση λιμουζινών, αφορά στο γνωστό, χρόνιο, πολυσυζητημένο όσο και μοναδικό σε ευρωπαικό επίπεδο, πρόβλημα της ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό! 
Ενα από τα παράδοξα και “τρελά” της ελληνικής νομικής πραγματικότητας, το οποίο ελπίζουμε να διευθετηθεί οριστικά και αμετάκλητα.
Σημαντικό είναι και το "Οδικοί μεταφορείς επιβατών" και πρέπει να δευκρινιστεί αν αυτό αφορά και το έργο των ΚΤΕΛ, τα οποία ΚΤΕΛ, ως γνωστόν, επί πολλά χρόνια μπορούσαν να κάνουν το έργο των τουριστικών λεωφορείων, αλλά δεν μπορούσε να γίνει το αντίστροφο...
Για τις υπηρεσίες αγροτουρισμού, μέχρις ότου δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις, αναμένεται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, καθώς είχε εδραιωθεί, σε κυβερνητικό επίπεδο, η άποψη περί παροχής τέτοιων υπηρεσιών μόνο από αγρότες ή πολίτες που έχουν και αυτή την επαγγελματική ιδιότητα.  
Για τα υπόλοιπα θα δούμε στην πορεία τις σχετικές εξελίξεις. 
Σας θυμίζουμε ότι για τα τουριστικά γραφεία, τα οποία δεν αναφέρονται στη συγκεκριμένη λίστα καθώς και για τους Ξεναγούς, είχαν δρομολογηθεί κάποιες θεσμικές αλλαγές, όπως είχαμε επισημάνει εδώ .
Η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών και μπορείτε να τη διαβάσετε, εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου