Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Υπουργείο Εσωτερικών στον ΕΟΤ: Κανονικά στις κρίσεις Προϊσταμένων οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι


Να και η “βόμβα” ως προς τη διαδικασία κρίσεων στον ΕΟΤ! Και τι “βόμβα”, με επίσημη σφραγίδα από το Υπουργείο Εσωτερικών! Είχαμε ακούσει ότι υπήρξε προφορική ενημέρωση πριν από περίπου έναν μήνα σχετικά με το αν...



...πρέπει να κριθούν για τις θέσεις Διευθυντών στελέχη του Οργανισμού που έχουν κληθεί ή εγκαλούνται ή εξετάζονται για πειθαρχικά παραπτώματα στο πλαίσιο των Ελέγχων Δημόσιας Διοίκησης και των ΕΔΕ για τις διάφορες υποθέσεις.
Τώρα, προ ημερών, ήρθε και η γραπτή και επίσημη, βάσει της οποίας, “όπου έχει ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη σε βάρος υπαλλήλου, η οποία όμως βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει καταλήξει στην επιβολή οποιασδήποτε ποινής, δεν υφίσταται κώλυμα για την υποψηφιότητα του υπαλλήλου ως προισταμένου οργανικής μονάδας” με την επισήμανση, μόνον, ότι το εν λόγω στοιχείο θα πρέπει να εκτιμήθεί από τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Όποιος, βεβαίως, διάβαζε το σχετικό απόσπασμα του Δημοσιο-υπαλληλικού Κώδικα, θα διαπίστωνε πως αναφέρει ρητά ότι για να εξαιρεθεί υποψήφιος θα πρέπει να έχει επιβληθεί τελεσίδικα πειθαρχική ποινή
Επομένως, όλη αυτή η ιστορία με τα ερωτήματα και τις καθυστερήσεις τόσων μηνών, τώρα τελείωσε και θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως θα έρπεπε να έχουν ολοκληρωθεί.
Εμείς πάντως, ΔΕΝ θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που υποστηρίζεται από ορισμένους, ότι δηλαδή όλη αυτή η καθυστέρηση εξυπηρετούσε κάποιους ή τις σκοπιμότητες κάποιων στον Οργανισμό ή και εκτός αυτού, καθώς τώρα πλέον έχει λήξει η θητεία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και αναμένεται σε λίγο καιρό να τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, βάσει των επιταγών Γ. Ραγκούση.
Περιμένου με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου