Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δέσμευση Νικητιάδη για παραχώρηση ιστορικών χώρων: Θα το υποστηρίξει το "σύστημα" ή θα εξευτελιστούμε διεθνώς;


Λίγα αλλά σημαντικά και ενδιαφέροντα «έταξε» ο υφυπουργός Νικητιάδης χθες από την Φρανκφούρτη, απευθυνόμενους στους ξένους οργανωτές συνεδρίων και συναντήσεων και γενικά σε όποιον ενδιαφέρεται να διοργανώσει κάποια...

...εκδήλωση στην Ελλάδα.
Εκπτώσεις σε Μουσεία και μεσα μεταφοράς καθώς και τα fam trips, είναι μεν ελκυστικά κίνητρα, αλλά αυτά είναι στοιχειώδεις παροχές σε όλους τους ευρωπαικούς προορισμούς.
Το μεγάλο «νέο» είναι η παραχώρηση χώρων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση τελετών έναρξης και λήξης επιστημονικών συνεδρίων.
Και όσο μεγάλο «νέο» είναι αυτό, άλλο τόσο μεγάλο είναι και το στοίχημα που βάζει ο υφυπουργός, καθώς, ήδη, αμέσως μετά οι εκθέτες στο ελληνικό περίπτερο στην IMEX άρχισαν να δέχονται καταιγισμό ερωτημάτων για τη χρήση τέτοιων χώρων!
Όσοι βέβαια δραστηριοποιούνται στην αγορά των συνεδρίων, η... "ψυχούλα" τους το ξέρει τι ταλαιπωρία, χρονοτριβή, γραφειοκρατία και δυσκολίες υφίστανται στις διάφορες Εφορίες Αραχιαοτήτων και Μνημείων προκειμένου να λάβουν μία επίσημη απάντηση, έστω, για το αν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν έναν τέτοιο χώρο!
Επομένως, αν δεν σπεύσει το υπουργείο... Τουρισμού να συνεννοηθεί με το... υπουργείο Πολιτισμού, ότι απαιτείται απαραίτητα συνέχεια στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσης θα έπρεπε ίσως σε πρώτη φάση να οριστεί μια υπηρεσία που θα δέχεται και θα διεκπεραιώνει σχετικά αιτήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό που θα γίνει, θα είναι να εξευτελιστούμε και πάλι διεθνώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου