Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Προώθηση του visitgreece με 600.000 μέσω Google

Με 600.000 ευρώ θα επιχειρήσουν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα του visitgreece το ΥΠΠΟΤ και ο ΕΟΤ για το επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τους μηχανισμούς αναζήτησης της Google.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε πριν από λίγες μέρες ο Π. Γερουλάνος, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις του ΕΟΤ και της ομάδας που χειρίζεται την internetική παρουσία του ΕΟΤ και αυτή προβλέπει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ για την έναρξη του προγράμματος απευθείας μέσω της Google.
Το σχετικό κονδύλι μάλιστα πιστώνεται στον λογαριασμό του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας, προκειμένου να χειριστεί αυτό τις τεχνικές και τις λογιστικές διαδικασίες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος είναι να προωθηθεί το ελληνικό site τους επόμενους μήνες, συνολικά και κατά περίπτωση σε συγκεκριμένες αγορές, είτε με στοχευμένες τοποθετήσεις του σχετικού banner ή του link σε sites μεγάλης επισκεψιμότητας, είτε με πλασάρισμα τους στις μηχανές αναζήτησης της Google, βάσει λέξεων κλειδιά.
Το συγκεκριμένο ποσό είναι προυπολογισμός και δεν καταβάλλεται εφάπαξ. Οι απολογισμοί και οι λογαριασμοί με την google γίνονται σε μηνιαία βάση και ενδέχεται το κονδύλι αυτό να επαρκέσει για μερικούς μήνες, ίσως και μέχρι το τέλος του έτους, ή και να εξαντληθεί πολύ σύντομα.
Ήταν κάτι που έπρεπε απαραιτήτως να γίνει αυτό. 
Πολύ καιρό «φωνάζουμε» και εμείς, ότι το να ανεβάσεις απλώς ένα site ούτε επαρκές είναι ούτε εκστρατεία προβολής μπορεί να αποκαλείται. 
Και επιμένουμε ότι προέχουν ενέργειες διαφήμισης και προβολής που θα προκαλούν το ενδιαφέρον του δυνητικού επισκέπτη να αναζητήσει πληροφορίες για την Ελλάδα.
Επομένως:
Απομένει να δούμε τι αποτελέσματα θα φέρει.Να δούμε αν αληθεύει ότι το νέο site θα βγει στον αέρα μεσα στις επόμενες εβδομάδες και πως θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου