Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το "σωσίβιο" του ΑΕΠ που λέγεται Τουρισμός...


«Ο τουρισμός και οι εξαγωγές θα ανεβάσουν κατά 2,5% το ΑΕΠ. Αυτό θα μειώσει την πίεση που δέχεται η χώρα» δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης στην ισπανική El Pais απαντώντας, όμως, σε ερώτηση για το αν εκφράζεται υπερβολική εμπιστοσύνη στην...

...πορεία των εξαγωγών ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, όπως διαβάζουμε στο "Βήμα".
Εντάσσουμε τη δήλωση αυτή  στη σειρά άλλων που ακούμε και διαβάζουμε ολοένα και πυκνότερα για τον Τουρισμό. Και σε συνέχεια του σχετικού σχολίου μας χθες.
Κατά τα λοιπά, πήρε θέσεις που ενώ κατά την άποψη μας είναι ορθότατες, μάλλον έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική και τα όσα δρομολογούνται ελέω τρόικας : η υιοθέτηση νέων μέτρων πάει κόντρα στην πραγματική οικονομία, προκαλεί πτώση της εσωτερικής ζήτησης, της κατανάλωσης και δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη χώρα! 

Και: «αν αυξάνουμε συνεχώς τους φόρους, για παράδειγμα, αποδυναμώνουμε τη ζήτηση. Και τα προβλήματα ρευστότητας είναι ακόμα πολύ σοβαρό»!
Και η κλασική μας - το τελευταίο διάστημα που έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα «διαπιστώσεων» και π»παροτρύνσεων» κυβερνητικών στελεχών - απορία: Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται όταν τα διαπιστώνει και τα λέει αυτά; Και με ποια ιδιότητα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου