Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΦΠΑ: Καθολική αντίδραση τουριστικού κόσμου, αλλά εκείνοι... "φόρους, ηγόραζαν" (πάλι)!

Δεν ακούει;
Δεν καταλαβαίνει; Άλλο;
“Ομοβροντία” από τους τουριστικούς φορείς - ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΠΟΞ - κατά των σχεδίων ή σκέψεων, έστω, της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης στο 23%. Κίνηση εκ διαμέτρου αντίθετη με την κοινή λογική και...

...τις επείγουσες ανάγκες της "γονατισμένης" και ασφυκτιούσης αγοράς!
Η μάχη να μην συμβεί νέα αύξηση του ΦΠΑ, έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες - αν και ουσιαστικά δεν σταμάτησε τελείως ποτέ από πέρυσι - αλλά από χθες το απόγευμα, έχουν “ανάψει” τα τηλέφωνα μεταξύ των τουριστικών παραγόντων και μελών της κυβέρνησης.
Το μήνυμα που μεταφέρεται είναι εν ολίγοις και οριζοντίως απλό και συγκεκριμένο: αύξηση του ΦΠΑ στις συγκεκριμένες υπηρεσίες αυτή τη στιγμή, εν μέσω τουριστικής περιόδου και με τις τουριστικές υπηρεσίες πλην διαμονής, ήδη, επιβαρυμένες, θα έχει επιπτώσεις που θα ακυρώσουν τις προσδοκίες της κυβέρνησης για πρόσθετα έσοδα.
Η απλή αλήθεια, πάντως, είναι αυτό που επισημαίνει η ΠΟΞ: Μία και μόνον μονάδα να μείωνε, οριζόντια, τον βασικό συντελεστή ΦΠΑ η κυβέρνηση, θα έδινε ξαφνικά ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα, μία σημαντική “ανάσα” σε όλη την αγορά.
Αλλά.. φευ! Τούτοι εδώ, είναι ικανοί να σκέπτονται ότι τώρα που πάει καλά ο Τουρισμός και έρχονται περισσότεροι ξένοι επισκέπτες, θα αποδόσει περισσότερα η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης!
Οπως λέει και τουριστικός παράγοντας, “η σχέση της κυβέρνησης με την κοινή λογική και την πραγματικότητα της αγοράς, εμπίπτει στη θεωρία των κβάντων: είναι τόσο μικρή, που θεωρείται ανύπαρκτη!”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου