Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"Κλειδώνουν" οι αλλαγές στον ΦΠΑ με πιθανά "οφέλη" για Τουρισμό

Έντονη κινητικότητα επικρατεί από χθες το βράδυ σε όλα τα επίπεδα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, οικονομικού επιτελείου και φορέων της αγοράς και όλων μαζί με την τρόικα. Αυτό που μαθαίνουμε εμείς από το «μέτωπο» του ΦΠΑ…


…είναι ότι έχουν βάση οι πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενου οριζόντιας μείωσης των συντελεστών από 23%-13%-6,5% σε 20%-10%-5% πρόταση την οποία εξετάζουν κατ’ αρχήν θετικά και δέχονται να συζητήσουν και τα στελέχη της τρόικας.
Οι τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν δίνουν ως πιθανότερη εξέλιξη, αν γίνει φυσικά αποδεκτή, μείωση έως και δύο μονάδες για τους υψηλότερους και μία για τον χαμηλότερο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εκκρεμούν  και οριστικοποιούνται εντός των επόμενων ωρών, τρία σχετικά ζητήματα :
  • Η πιθανότητα ένταξης σε μειωμένους συντελεστές και άλλων υπηρεσιών κλάδων του τομέα Τουρισμού, πέραν της διαμονής.
  • Η μετάταξη στον υψηλότερο - πλην μειωμένο, με τα νέα δεδομένα - συντελεστή των υπηρεσιών εστίασης αλλά και από το πότε αυτή θα ισχύσει.
  • Η κατάργηση του προνομιακού καθεστώτος μείωσης 30% επί των συντελεστών, που ισχύει στα νησιά (σήμερα, στο 16%, 9% και 5%).
Επί αυτών και ειδικά επί του τελευταίου γίνονται αυτήν την ώρα οι τελικές διαβουλεύσεις και περιμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου