Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ζήτηση slots στα ελληνικά αεροδρόμια: “Δείχνει” αύξηση 10% σε πτήσεις και επιβάτες...


Αρκετά ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν ως προς τη ζήτηση θέσεων για τις πτήσεις εξωτερικού στα 23 διεθνή αεροδρόμια της χώρας για τη θερινή περίοδο, πλην Αθήνας και λίγων άλλων περιπτώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας...

...από τον αριθμό των πτήσεων που είχαν ζητηθεί μέχρι και τις 11 Μαίου για το υπόλοιπο της περιόδου, μέχρι και τον Οκτώβριο, προκύπτει μία αύξηση της τάξης του 10% στον αριθμό πτήσεων και περίπου αντίστοιχο ποσοστό ως προς τον εκτιμώμενο αριθμό των επιβατών.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των επιβατών γίνονται με παράμετρο μία μέση πληρότητα της τάξης του 70% επί των προσφερόμενων θέσεων και βάσει αυτού, η αύξηση που προβλέπεται, αναμένεται να είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου επιβατών.

(click για μεγαλύτερο,
mov= πτήσεις, pax= επιβάτες)

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τα οποία προέρχονται από την ΥΠΑ, τη μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζει η Κως με +40% και σε πτήσεις και σε θέσεις καθώς και ο Βόλος με +80%, αλλά σε μικρούς απόλυτους αριθμούς, όπως και η Χίος με 192%.
Υψηλά ποσοστά, εμφανίζει επίσης η Ρόδος, με περίπου 35%.
Στον αντίποδα, η Αθήνα, Μυτιλήνη και Καλαμάτα εμφανίζουν μείωση.
Στην περίπτωση της Αθήνας φθάνει το 8% και είναι πολύ σημαντική αν συνυπολογιστούν και οι απόλυτοι αριθμοί που αντιπροσωπεύει.
Ενα σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει εικόνα φυσικά, για το αν όλες αυτές οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν. Επίσης, ότι οι συνολικοί αριθμοί που εμφανίζονται στον πίνακα, αφορούν αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου