Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κέντρο Αθήνας: Πράξεις και μέτρα από αύριο και ας λείπουν τα υπουργικά συμβούλια!

Έπρεπε, δηλαδή, να χυθεί αίμα και να χαθούν ανθρώπινες ζωές προκειμένου να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα; Και από την άλλη πλευρά…


…αυτή η διαδικασία με τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, τι ακριβώς νόημα έχει;
Αυτό που έχει ανάγκη η Αθήνα, εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι μία ακόμα επικοινωνιακή επίδειξη αλλά συγκεκριμένα έργα και μέτρα.
Θα αρκούσε και με το παραπάνω μάλιστα να έβγαινε ο πρωθυπουργός ΓΑΠ σε μία κάμερα και να ανακοίνωσε τέτοιες δράσεις και μέτρα, στα οποία να έχει καταλήξει η κυβέρνησή του και κάθε υπουργός να έχει αναλάβει και δεσμευθεί για την υλοποίηση όσων του αναλογούν.
Στις 3 Μαΐου, πριν από δύο εβδομάδες και ενώ οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι υπουργοί «αγρόν ηγόραζαν» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Καμίνη, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Και ήταν χρήσιμη γιατί σε αυτήν εκπροσωπήθηκαν και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του εμπορικού και ξενοδοχειακού κόσμου, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές και το Κίνημα Πολιτών.
Έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις από όλες τις πλευρές, αναδείχθηκαν συγκεκριμένα προτεινόμενα μέτρα - περισσότερες λεπτομέρειες εδώ - και όλα αυτά, αποκρυσταλλωμένα φανταζόμαστε ότι θα παρουσιάσει και θα παραδώσει στον πρωθυπουργό σήμερα ο Δήμαρχος.
Επομένως, «πρώτη ύλη» υπάρχει να γίνουν κινήσεις από αύριο κιόλας, αν υπάρχει και η πολιτική βούληση, η οποία αγνοείται εδώ και περίπου οκτώ μήνες, από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που έγινε για αυτό το θέμα.
‘Όλα τα υπόλοιπα δεν μοιάζουν παρά με επικοινωνιακούς ακροβατισμούς, την ώρα που θρηνούνται θύματα, άνθρωποι χαροπαλεύουν και ζωές ή δουλειές μιας ζωής καταστρέφονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου