Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Σκεπτικιστές- Κλιματική Αλλαγή 1-0



Καθοριστικό «πόντο» υπέρ, θεωρείται ότι κέρδισε το επιχείρημα των σκεπτικιστών ότι το πολυσυζητημένο φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία «καλοστημένη σκευωρία»…

Αφορμή, η παρουσίαση νέων στοιχείων που αμφισβητούν μελέτη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), για το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια. Ο οργανισμός του ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι η έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2007 και στην οποία προβλέπεται ότι οι πάγοι λιώνουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς, ώστε αυτοί στα Ιμαλάια θα έχουν εξαφανισθεί εντελώς έως το 2035, ίσως να βασίζεται σε λανθασμένες εκτιμήσεις.
Η IPCC, με επικεφαλής τον ινδό Rajendra Pachauri είχε ισχυρισθεί, τότε, πως η έκθεση βασίστηκε στα πιο πρόσφατα και λεπτομερή επιστημονικά στοιχεία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ισχυρισμός, ωστόσο, που φαίνεται να ανατρέπεται από δημοσίευμα στους λονδρέζικους Sunday Times. Όπως επισημαίνεται στο άρθρο οι επιστήμονες πίσω από τη μελέτη του 2007, παραδέχθηκαν ότι βασίστηκε σε στοιχεία από άρθρο του περιοδικού, New Scientist, το οποίο είχε κυκλοφορήσει οκτώ χρόνια πριν την έκθεση της IPCC.
Σύμφωνα, πάντα, με τη Sunday Times, το άρθρο στο περιοδικό βασίστηκε, με τη σειρά του, σε μία τηλεφωνική συνέντευξη του ινδού επιστήμονα Syed Hasnain. Το κορυφαίο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Hasnain έκτοτε έχει παρουσιάσει νέες πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι οι, τότε, ισχυρισμοί του ήταν εικασίες που δεν στηρίζονταν σε επίσημη έρευνα. Οι εξελίξεις εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος. Σε περίπτωση, μάλιστα, που τα σχόλια του Hasnain αποδειχθούν ορθά, τα δεδομένα για την κλιματική αλλαγή θα ανατραπούν και η αντιπαράθεση για το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα τεθεί σε νέα βάση, οδηγώντας ενδεχομένως σε μία ακόμα αποτυχία της επιστημονικής έρευνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου