Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μείωση κίνησης για Lufthansa

Λιγότερους επιβάτες μετέφερε το 2009 η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, ακολουθώντας και αυτή τη γενική τάση των περισσότερων αερομεταφορέων.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της εταιρείας ο αριθμός των επιβατών, την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2009, υποχώρησε κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Για το ίδιο διάστημα ο δείκτης πληρότητας μειώθηκε κατά 1,3%, ενώ τα έσοδα ανά χιλιόμετρο περιορίστηκαν κατά 2,4%. Η επιβατική κίνηση αποδυναμώθηκε σε όλες σχεδόν τις αγορές πλην της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Μείωση της τάξης του 10,5%, στα 1,5 εκατ. τόνους φορτίου και αλληλογραφίας, κατέγραψε και η ποσότητα φορτίου που μετέφερε η θυγατρική Lufthansa Cargo για το 2009. Συνολικά οι εταιρίες που ανήκουν στο όμιλο Lufthansa διακίνησαν περισσότερα από 76 εκατ. επιβάτες πέρσι. Από αυτούς 13,8 εκατ. ταξίδεψαν με την SWISS, 3,3 εκατ. με την Austrian Airlines και 3,8 εκατ. με τη British Midland (bmi). Επιπλέον ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποίησαν οι εταιρίες έφτασαν το 2009 στις 893.235 χιλιάδες, σημειώνοντας άνοδο 7,5% σε σχέση με το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου