Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ακριβότερη από την Ισπανία η… Τουρκία!


Ακριβότερος τουριστικός προορισμός από την Ισπανία είναι πλέον η Τουρκία.
Πως προκύπτει αυτό;

Σύμφωνα με το παγκόσμιο βαρόμετρο για το κόστος των διακοπών που διενεργείται από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία (Post Office Worldwide Holiday Costs Barometer). Στην έρευνα παρακολουθούνται οι τιμές και το κόστος συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών εντός ξενοδοχείων.
Μολονότι είναι χώρα εκτός ευρωζώνης και παρά το γεγονός πως η τουρκική λίρα διολίσθησε περισσότερο από 7% έναντι της στερλίνας τον περασμένο χρόνο, διαπιστώνεται εκτίναξη 44% στις τιμές τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως τα γεύματα ή τα ποτά. Αποτέλεσμα είναι η Τουρκία να υποχωρήσει 14 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 22η, στη λίστα του βαρόμετρου με τους 30 φθηνότερους διεθνείς προορισμούς και να γίνει κατά 68% ακριβότερη από την Ισπανία.

Σημειώνεται ότι η τελευταία αναδείχθηκε ως ο φθηνότερος τουριστικός προορισμός μεταξύ των μελών της ευρωζώνης, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, καθώς οι τιμές των τουριστικών προϊόντων κατέγραψαν μείωση της τάξης του 30% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.
Την κορυφή της λίστας κατέκτησε και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ουγγαρία, ενώ η Ταϊλάνδη αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ των φθηνότερων μακρινών προορισμών. Πολύ κοντά στην 7η θέση βρέθηκε η Κένυα. Συνολικά 17 από τους 25 τουριστικούς προορισμούς εμφάνισαν πτώση στις τουριστικές δαπάνες, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται στη Βουλγαρία, το Μεξικό, το Μαυρίκιο και τα νησιά Μπαρμπάντος.
Οι τιμές εμφάνισαν άνοδο μόνον σε οκτώ προορισμούς και κυρίως στην Τουρκία και τη Νότιο Αφρική, καθώς το νόμισμά της δεύτερης ήταν ένα από τα ελάχιστα που ενισχύθηκαν έναντι της βρετανικής λίρας πέρσι. Η Τζαμάικα, η Αίγυπτος και το Ντουμπάι βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τους ακριβότερους προορισμούς λόγω κυρίως της ανοδική πορείας της στερλίνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου