Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σε πτώχευση, τελικά, η JAL



Σε καθεστώς πτώχευσης περιήλθε η ιαπωνική αεροπορική εταιρία Japan Airlines (JAL), υπό το βάρος χρεών που ξεπερνούν τα 25 δισ. δολ.

Στο πλαίσιο σχεδίου διάσωσης του αερομεταφορέα από το ιαπωνικό κράτος προβλέπεται η κατάργηση 15.700 θέσεων εργασίας, από τις συνολικά 50.000, και οι περικοπές ζημιογόνων δρομολογίων έως το 2012. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες στη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία της χώρας. Η εταιρία, κορυφαία σε επίπεδο κύκλου εργασιών στην Ασία, θα εξακολουθήσει να “πετάει”, καθώς πρόκειται να λάβει κρατική ενίσχυση ύψους 1 τρισ. γιεν σε μία ύστατη προσπάθεια να ξεπεράσει τα προβλήματά της, τα οποία εντείνουν και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, διεθνώς.
Η κρατική Enterprise Turnaround Initiative Corp. Θα επιβλέπει την αναδιάρθρωση της JAL, ενώ θα διοχετεύσει στην εταιρεία 300 δισ. γιεν έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις πτήσεις της.
Στο μεταξύ αβέβαιη παραμένει η παραμονή της JAL στην αεροπορική συμμαχία Oneworld, της οποίας ηγείται η American Airlines, καθώς την εταιρία “φλερτάρει” και η ανταγωνίστρια SkyΤeam με επικεφαλής τη Delta Airlines. Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα ο ιαπωνικός αερομεταφορέας παραμένει “ελκυστικός” στόχος καθώς διαχειρίζεται ένα ευρύ δίκτυο πτήσεων σε ολόκληρη την Ασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου