Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Το πήραν «πατριωτικά» οι Ισραηλινοί



Αντίκτυπο στον τουρκικό τουρισμό φαίνεται ότι έχει η ένταση των τελευταίων μηνών στις σχέσεις Ιερουσαλήμ και Άγκυρας.

Το ποσοστό των Ισραηλινών που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη χώρα το 2010 υποχώρησε 7% συγκριτικά με τα επίπεδα του προηγουμένου έτους. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τους ερωτηθέντες Ισραηλινούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, φέτος, μόλις το 7%, προτίθεται να επισκεφθεί την Τουρκία, συγκριτικά με ποσοστό 16% το 2009. Η συγκεκριμένα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών GeoCartographia Market σε δείγμα 500 ενηλίκων ανδρών και γυναικών, προηγήθηκε της διεθνούς τουριστικής έκθεσης IMTM 2010 που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ τον Φεβρουάριο. Μεταξύ άλλων στην έρευνα διαπιστώνεται αύξηση 12% του αριθμού των Ισραηλινών που σχεδιάζει να κάνει διακοπές το 2010 στην Άπω Ανατολή, ενώ άνοδο στο 31% από 19% πέρσι σημείωσε και ο αριθμός των πολιτών του Ισραήλ που επιθυμεί να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Συνολικά το 62% των Ισραηλινών σχεδιάζει διακοπές, φέτος, ποσοστό μειωμένο κατά 4% σε σχέση με το 2009, 23% εκ των οποίων στο Ισραήλ, 21% στο εξωτερικό, 15% στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ ένα 3% θα κάνει διακοπές χωρίς να έχει αποφασίσει τον προορισμό.



2 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι βεβαίως, διατείνονται ότι η μεγάλη μείωση της κίνησης από το Ισραήλ -κατά 44% σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία- δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα το σύνολο της κίνησης προς την Τουρκία.
    Επισημαίνουν μάλιστα ότι η πολιτική διαμάχη από την οποία ξεκίνησε η όλη υπόθεση (στο Νταβός)προσέλκυσε περισσότερους Μουσουλμάνους επισκέπτες στη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, καλά! Την περασμένη εβδομάδα στα εξοπλιστικά τα βρήκαν μια χαρά οι δύο. Η Τουρκία οριστικοποίησε μία σημαντική παραγγελία για προμήθεια στρατιωτικού υλικού και μάλιστα όχι απλά πράγματα αλλά για 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ξέρετε τι είναι αυτά, έτσι; Είναι τα τηλεκατευθυνόμενα και δύσκολα να εντοπιστούν αεροπλανάκια που φωτογραφίζουν, μαγνητοσκοπούν κ.λπ.
    Smileeeeeeee!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή