Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Της... Ημέρας (η σκέψη)

Αγαπητό μου Lobby,


η άσκηση λαϊκής πολιτικής - και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για τον χαρακτηρισμό καθώς δεν αναφέρομαι σε «λαϊκισμό»- είναι διαδικασία απαιτητική και περίτεχνος…


Είναι σοβαρό το ζήτημα της δραστικής μείωσης του αριθμού δικαιούχων του Κοινωνικού Τουρισμού και ορθώς το ανέδειξε με παρέμβασή της η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Αλλά δεν δύναμαι παρά να υποκλιθώ μετά ταπεινοφροσύνης ενώπιον μίας αφοπλιστικούς και εντέχνου επιδείξεως υψηλής λαϊκής πολιτικής έκφρασης με την οποίαν εις εκ των γνησιότερων εκπροσώπων της, μας ετίμησε απόψε:
«Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ουδεμία επιβάρυνση επιφέρει στο κρατικό προϋπολογισμό αφού οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Γι αυτό και με εξοργίζει ιδιαίτερα ότι στραφήκατε στους αδύνατους για περιστολή δαπανών η οποία δεν έχει και καμία ουσία.
Σε ημέρες δύσκολες για τον άνεργο, το χαμηλόμισθο και το χαμηλοσυνταξιούχο δεν έχουμε το δικαίωμα να του στερούμε το όνειρο των διακοπών, την ελπίδα να κάνει τα μπάνια του, τα μπάνια του λαού (κατά δήλωση Ανδρέα Παπανδρέου)».
Απόσπασμα από κείμενο Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Γεράσιμου Γιακουμάτου, Βουλευτή Β’ Αθηνών Ν.Δ.


Ολοψύχως ταγμένος


george



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου