Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Μέτρα για την «κερδοσκοπία» στο πετρέλαιο



Και όμως, κάποιοι έχουν οργανωθεί απέναντι στα παιχνίδια γύρω από το πετρέλαιο.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν πρόταση της αμερικανικής Επιτροπής Εποπτείας Αγοράς Εμπορευμάτων (CFTC), για την επιβολή μέτρων προκειμένου να περιορισθεί η “υπερβολική” κερδοσκοπία στην αγορά πετρελαίου, η Ένωση Αερομεταφορών Αμερικής (ATA) και οι υπεύθυνοι της εκστρατείας “Stop Oil Speculation Now”.
Η πρωτοβουλία της επιτροπής στοχεύει στην προστασία των συναλλαγών αλλά και των αγορών, ιδίως στον τομέα των μεταφορών και αερομεταφορών, απέναντι στη χειραγώγηση και τα κερδοσκοπικά “παιχνίδια”. Οι προτάσεις της επιτροπής θέτουν όρια στην κερδοσκοπία, παρόμοια με αυτά που ισχύουν ήδη στην αγορά αγροτικών εμπορευμάτων ενώ παράλληλα επανεξετάζει τις εξαιρέσεις που απολαμβάνουν κορυφαίες τράπεζες. Σύμφωνα με το πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΑ, Τζέιμς Μέι, η αδικαιολόγητη κερδοσκοπία έχει αρνητικά αποτελέσματα τόσο για την οικονομία της χώρας όσο και για την αγορά των αερομεταφορών. Η απόφαση της επιτροπής, τόνισε, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία του καταναλωτή. Σημειώνεται ότι η CFTC διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για τις πρακτικές στην αγορά πετρελαίου από τον Δεκέμβριο του 2007.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου