Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ηλεκτρονικό «ΟΚ» για ταξίδια στις ΗΠΑ


Ηλεκτρονική «άδεια» θα πρέπει να διαθέτουν, υποχρεωτικώς πλέον, οι τουρίστες,  προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Η υποχρεωτική κατοχή της ηλεκτρονικής άδειας εφαρμόζεται στο πλαίσιο του νέου ηλεκτρονικού συστήματος για ταξιδιωτικές θεωρήσεις, γνωστό ως, Electronic System for Travel Authorization, (ESTA) το οποίο τέθηκε σε ισχύ πριν από περίπου έναν χρόνο και αφορά στα κράτη που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “waiver visa”.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει oniline μια αυτοματοποιημένη φόρμα με μορφή ερωτηματολογίου για να λάβει την έγκριση ύστερα από λίγα λεπτά αν και θεωρητικά, η έγκριση μπορεί να δοθεί και μετά 72 ώρες.
Οι αεροπορικές εταιρίες προειδοποιούν πως δεν θα επιτρέπουν σε επιβάτες που δεν έχουν την ηλεκτρονική άδεια να επιβιβάζονται. Η ηλεκτρονική έγκριση αντικαθιστά στην πραγματικότητα την «πράσινη» κάρτα που διανεμόταν στα αεροπλάνα, ενώ έχει ισχύ δύο ετών.
Προς το παρόν η online συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για την υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται χωρίς κόστος, κάτι, όμως, που φαίνεται ότι θα αλλάξει άμεσα, καθώς η γερουσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χρεώνει τη διαδικασία με το ποσό των 10 δολαρίων τουλάχιστον. Το παράδοξο είναι, πάντως, ότι η κατοχή της ηλεκτρονικής άδειας δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την είσοδο του τουρίστα στην χώρα. Αυτό θα το μαθαίνει μόνο όταν αποβιβαστεί σε αμερικανικό αεροδρόμιο, όπου η είσοδός του θα επαφίεται στον υπάλληλο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων, στο σημείο εισόδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου