Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Της... Στιγμής (η αναλαμπή)

Αγαπητό μου Lobby,


«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αν κάποιος θέλει να επενδύσει ή Έλληνας είναι ή ξένος είναι, είναι ήρωας»! Καλό; Έχει και συνέχεια:

«Χρειάζονται πάνω από 20 άδειες που πρέπει να μαζέψει κάποιος για να κάνει μια επένδυση και αυτή η επένδυση μπορεί να καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατίας όχι μερικούς μήνες αλλά χρόνια και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή, οποιοσδήποτε να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και ουσιαστικά να ακυρώσει την όποια επένδυση και επομένως όποιος έχει μια καλή ιδέα και θέλει να προβεί σε επενδύσεις λέει γρήγορα ή αργά, άσε θα μπλέξω».
Ποιος τα είπε όλα αυτά; Κάποιος πονεμένος επενδυτής από αυτούς που βασανίζονται χρόνια από υπηρεσία σε υπηρεσία και από υπουργείο σε υπουργείο; Όχι!
Κάποιος εκπρόσωπος κλαδικού φορέα, τα μέλη του οποίου έχουν απηυδήσει με τη γραφειοκρατία και τις συναλλαγές με το Δημόσιο; Όχι!
Κάποιος παράγοντας της αγοράς ή κάποιος επιχειρηματίας που βιώνει καθημερινά, χρόνια τώρα, το «επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον» της Ελλάδας; Όχι!
Μα ποιος το είπε, τέλος πάντων; Η… υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη!
Προσπάθησα πολλή ώρα να αποφασίσω πώς να σχολιάσω το γεγονός ότι πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης, εν προκειμένω δε και ο πλέον αρμόδιος περί επιχειρηματικότητας, συνειδητοποιεί πως είναι «μπλέξιμο» να προσπαθήσει κανείς να κάνει μία επένδυση στην Ελλάδα.
Δεν βρήκα λόγια.
Δικό σας!


Με αγάπη


angel


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου