Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τελικά, οι Βρετανοί θα ξανάρθουν...

Μπορεί το εγχώριο επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα να είναι βαρύ και ο τομέας Τουρισμού γεμάτος «χαμηλά βαρομετρικά» και υψηλές ανησυχίες, αλλά τα πρώτα μηνύματα από τις αγορές ενδιαφέροντος δεν είναι και τόσο αρνητικά.



Ειδικά ως προς τη Μ. Βρετανία, την μεγάλη «πίκρα» της τελευταίας διετίας για την Ελλάδα και άλλους ανταγωνιστές, οι προοπτικές δεν είναι διόλου μελανές. Σε σύγκριση με πέρυσι, βεβαίως…

Παρακολουθούμε με προσοχή όλες τις έρευνες που διενεργούν μεταξύ των πελατών τους τουριστικοί οργανισμοί και ταξιδιωτικά portals στη Μ. Βρετανία. Βασικό συμπέρασμα και κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι οι Βρετανοί, φέτος, δηλώνουν αποφασισμένοι να ταξιδέψουν για διακοπές, «ο κόσμος να χαλάσει», εξοικονομώντας, εν ανάγκη, χρήματα από άλλες ανάγκες ή επιθυμίες τους! Το ότι ο… «κόσμος χάλασε» στη Μ. Βρετανία, όπως και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρειο Ευρώπη με τα απανωτά κύματα πρωτοφανούς πολικού ψύχους και κακοκαιρίας, απλώς λειτουργεί προς όφελος των προορισμών του Νότου, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Για την οποία, διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι η ίδια ή αρκετοί ελληνικοί προορισμοί, βρίσκονται μεταξύ των δημοφιλέστερων επιλογών και προτιμήσεων των Βρετανών για το 2010.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύουμε σταδιακά όλες τις σχετικές πληροφορίες που θα εντοπίζουμε.

Για σήμερα, επικαλούμαστε τα αποτελέσματα έρευνας μεταξύ 3.000 πελατών του δημοφιλούς ταξιδιωτικού site «simonseeks.com», σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα είναι πέμπτος δημοφιλέστερος προορισμός για το 2010. Προηγούνται, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Ιταλία.

Έπονται, Πορτογαλία, Καραϊβική, Τουρκία, Ν. Αφρική και Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου