Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αλλαγή «φρουράς», αλλαγή «εποχής» στο ΞΕΕ


Σημαντική και πλήρης συμβολισμών και μηνυμάτων, η σημερινή ημέρα για τον Ξενοδοχειακό κλάδο και την μακροχρόνια ιστορία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.


Η συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΞΕΕ, πέραν της σχεδόν καθολικής επικράτησης του κ. Γιώργου Τσακίρη στη θέση του Προέδρου (ψήφοι 37 υπέρ, ένα «παρών» και ένας σύμβουλος απών), έφερε και σαρωτικές αλλαγές προσώπων στις επιτελικές θέσεις του δ.σ. αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής. Γεγονός, φυσικά, που ώθησε πολλούς τουριστικούς και ξενοδοχειακούς παράγοντες να κάνουν λόγο για «αλλαγή εποχής» στον σημαντικό αυτόν φορέα και όχι απλώς για μία «αλλαγή φρουράς».
Η αλήθεια είναι ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες και περιστάσεις στο διεθνές και στο εσωτερικό τουριστικό προσκήνιο, οι προσδοκίες από τη νέα ηγεσία είναι μάλλον μεγάλες και οι απαιτήσεις αυξημένες. Είναι, όμως και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί με επίταση, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο ξεκάθαρη ισχύ, η θέση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στο πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι και σε αγαστή συνεργασία και συνδυασμό δυνάμεων με τον συνδικαλιστικό άξονα, που είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, να επιδιωχθούν περισσότεροι και υψηλότεροι στόχοι.
Για την ιστορία και τη δημοσιογραφική τάξη, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΞΕΕ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Τσακίρης Γεώργιος
Αντιπρόεδροι: Λεβέντης Κωνσταντίνος, Μεταξάς Ανδρέας, Φιορεντίνος Ανδρέας
Οικονομικός επόπτης: Αλέξανδρος Βασιλικός
Διοικούσα Επιτροπή: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Πολλάλης Δημήτριος, Τάσιος Γρηγόριος, Τετράδη Χριστίνα
Μέλη: Αβράμπος Κωνσταντίνος, Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, Αντωνίου Περικλής, Βασιλικός Αλέξανδρος, Γαλιατσάτος Σπυρίδων, Ζήσης Κωνσταντίνος, Ζησιάδης Φωκίων, Ιωάννου Ευστράτιος, Καραλής Δημήτριος, Κόνιορδος Παρίσης, Κόρακας Νικόλαος, Μακρής Ευστάθιος, Μαργαρίτης Ιωάννης, Μεριανός Κωνσταντίνος, Μηναϊδης Βασίλειος, Μπραζιτίκος Ιωάννης, Οικονόμου Ιωάννης, Παπαβασιλείου Ιωάννης, Παπαδημητρίου Δημήτριος, Πίττας Γεώργιος, Πλεύρης Γεώργιος, Πολίτης Γεώργιος, Σβύνου Κωνσταντίνα, Στραγάλης Ιωάννης, Τορνιβούκας Κωνσταντίνος, Τσιτλακίδης Ηρακλής, Φαραγκουλιτάκης Νικόλαος, Φωκάς Χρήστος, Φώκιαλης Στέργιος, Χατζημιχαήλ Μηνάς, Χρονάκη Ελένη.
Λαμβάνοντας το λόγο ο νέος πρόεδρος κ. Γιώργος Τσακίρης δήλωσε πως ξεκινάει μια νέα κοινή προσπάθεια με απώτερο σκοπό και στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών και του ρόλου του ΞΕΕ. «Πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι, τα μέλη του ΞΕΕ και οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου, θα μπορέσουμε να πορευτούμε από κοινού για την εκπλήρωση των προσδοκιών των συναδέλφων μας» τόνισε.
Το νέο δ.σ. του ΞΕΕ καλωσόρισε ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γεράσιμος Φωκάς τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η νέα Διοίκηση που αναλαμβάνει, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, έχει «τις ευχές αλλά και την πλήρη και έμπρακτη στήριξή μας για καλύτερες επιδόσεις στο δύσκολο έργο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου