Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Οι «αυθεντικοί Μαορί» ήταν… ευρωπαίοι

Πενία τέχνας κατεργάζεται λέει ο λαός και αν μη τι άλλο, πάντα υπάρχουν και κάποιοι ευρηματικοί τρόποι για να κάνει κανείς «δουλειές»… 

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία, μετά την αποκάλυψη, πως τοπικό τουριστικό πρακτορείο προσλάμβανε Ευρωπαίους και Ισραηλινούς, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους αυθεντικούς πολεμιστές Μαορί στα σόου που διοργάνωνε για τους τουρίστες.
Το πρακτορείο Discovery Heritage Group προσλάμβανε μετανάστες από την Ευρώπη και το Ισραήλ, καθώς, όπως ισχυρίζεται, οι γνήσιοι Μαορί ήταν… «πολύ τεμπέληδες για να σηκωθούν από το κρεβάτι τους».
Οι αντικαταστάτες των πολεμιστών φορούσαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες, χόρευαν τον διάσημο πολεμικό χορό χάκα, είχαν τα ίδια τατουάζ και τα ίδια σχέδια στο πρόσωπο με τους αυθεντικούς, ενώ ζητούσαν από τους άρτι αφιχθέντες τουρίστες να φωτογραφηθούν μαζί τους.
Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις αλλά και την παρέμβαση του προέδρου των Μαόρι, HuiKakahu Kawe, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως η πλειονότητα των ιθαγενών της Πολυνησίας δεν πάσχει από σύνδρομο… νωχελικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου