Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Νέες πτήσεις της EasyJet



Πυκνώνουν τα δρομολόγια charter της EasyJet προς ελληνικούς προορισμούς, για αυτό το καλοκαίρι.  

Χανιά, Κως και Ζάκυνθος θα αρχίσουν να δέχονται πτήσεις charter της εταιρείας από τον ερχόμενο Μάιο, με τιμές που θα ξεκινούν από 41,99 Λίρες (one way).
Τα Χανιά θα εξυπηρετούνται με τρεις πτήσεις την εβδομάδα και με τέσσερις η Κως και η Ζάκυνθος. Οι πτήσεις εξυπηρετούνται με ένα καινούριο Airbus 320.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της EasyJet στο πλαίσιο παρουσίασης των αποτελεσμάτων για το τρίμηνο που έκλεισε την 31η Δεκεμβρίου 2009, δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις θα παραμείνει και φέτος το οικονομικό περιβάλλον, γενικότερα για τις αερομεταφορές. Βάσει των οικονομικών στοιχείων για την περίοδο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε σημαντική άνοδο 10,5% στα 607,5 εκατ. στερλίνες, ενώ ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε διαμορφώθηκε στα 11 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 9% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρία βρέθηκε αντιμέτωπη με επιπλέον δαπάνες 8 εκατ. στερλινών εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια στα τέλη Δεκεμβρίου.
Με εξαίρεση τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πάντως, ο όμιλος κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το 90% των προγραμματισμένων πτήσεών του. Ο δείκτης φορτίου επιβατών ενισχύθηκε κατά 2,4%, για την περίοδο, φθάνοντας το 85,8% και τα συνολικά έσοδα ανά θέση βελτιώθηκαν κατά 4,2% στα 47,50 στερλίνες. Για το 2010 η εταιρία εκτιμά ότι η κερδοφορία της θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τα μεγέθη του α’ τριμήνου ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Με το 65% των θέσεων για τις χειμερινές πτήσεις να έχει πωληθεί, η διοίκηση της εταιρίας αισιοδοξεί ότι τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη θα τονωθούν σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου