Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Διαβάσαμε... (Γερμανικές προσδοκίες για το 2011)

Από τις θετικότερες των τελευταίων χρόνων, χαρακτηρίζονται οι προσδοκίες των γερμανικών τουριστικών οργανισμών για την περίοδο του 2011, παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί με την επιβολή του αεροπορικού φόρου. Σε επίπεδο προορισμών...

...η Τουρκία αναμένεται να οδεύσει προς μια ακόμα χρονιά-ρεκόρ, παρά την αύξηση των τιμών της, ενώ η Αίγυπτος, αναμένεται και αυτή να καταγράψει αύξηση στην κίνηση από τη γερμανική αγορά, παρά το γεγονός ότι ο αεροπορικός φόρος για τον συγκεκριμένο προορισμό φθάνει τα 25 ευρώ!
Όπως διαβάσαμε στο σχετικό δημοσίευμα του fvw, η Ισπανία εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί περαιτέρω, ενώ ειδικά οι Βαλεαρίδες περιμένουν ανάκαμψη, λόγω των σταθερά χαμηλών τιμών που προσέφεραν στους tour operators.
Μικρή ανάκαμψη αναμένεται και για τους μακρινούς προορισμούς.
Όχι, για Ελλάδα δεν είδαμε τίποτα! Επομένως μένουμε σε αυτά που είχαμε πληροφορηθεί πριν από δύο εβδομάδες για μικρή αύξηση στις προκρατήσεις και αύξηση στις αεροπορικές θέσεις που δεσμεύθηκαν για την ερχόμενη περίοδο.
Γενικά, τα στελέχη των περισσότερων tour operators –κυρίως των μικρότερων της αγοράς, καθώς οι «μεγάλοι» αποφεύγουν προβλέψεις - προβλέπουν αύξηση τζίρου έως και 10% το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου