Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Αεροπορικές αφίξεις 11μηνου: Η αβάστακτη... βαρύτητα της εποχικότητας!

-Στο 8,9% η αύξηση των αφίξεων, μείωση -3,7% τον Νοέμβριο

Η στενή και δυσβάστακτη εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού, σε όλο της το μεγαλείο! Η σημαντική μείωση 3,7% στις αφίξεις στα κύρια αεροδρόμια τον Νοέμβριο ρίχνει το γενικό πρόσημο των αεροπορικών αφίξεων του 11μήνου κάτω από το 9% και…




…καταμαρτυρεί ότι ακόμα και σε μία χρονιά με σημαντική δυναμική, όλα ξεκινούν και τελειώνουν στα γνωστά και χιλιοσυζητημένα όρια της θερινής τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται ο ΣΕΤΕ, ο αριθμός των αφίξεων στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2011 έφθασε τα 11,356 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 8,93%.
Ο Νοέμβριος κινήθηκε συνολικά πτωτικά με μείωση της τάξης του 3,7%, με τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης να καταγράφονται σε Κω (- 99,3% !), Ρόδο (- 75,5%), η Αθήνα με -5,77% και το Ηράκλειο με -2,11%.
Η Κέρκυρα εμφανίζει μία εντυπωσιακή αύξηση 67% αλλά με πολύ μικρά πραγματικά νούμερα ενώ η Θεσσαλονίκη πήγε καλύτερα με 7,5%.
Σε επίπεδο 11μήνου, Ρόδος και Κως έχουν αύξηση 22,2% και 22,5% αντίστοιχα, Ηράκλειο 12,7% και Χανιά 10,7% και Θεσσαλονίκη 11,2%. Η Αθήνα εμφανίζει απώλειες της τάξης του 3,1%.
Αναλυτικά τα στοιχεία και περισσότερα για τους υπόλοιπους προορισμούς, εδώ .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου