Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Νικητιάδης για site ΕΟΤ: Σύστημα κρατήσεων, με συμφωνία HATTA;


Ήταν ένα από τα “περίεργα” της περασμένης εβδομάδας και μας έκανε ιδαίτερη εντύπωση. Τρις αναφέρθηκε πομπωδώς ο υφυπουργός Νικητιάδης σε “νομοθετική ρύθμιση” που προωθείται για τη λειτουργία συστήματος κρατήσεων για ξενοδοχεία στο site του ΕΟΤ...

...και ο παρακαθήμενος στο πάνελ (της συνέντευξης τύπου για τον θρησκευτικό τουρισμό) προεδρος του HATTA Γιώργος Τελώνης δεν αντέδρασε καθόλου. 
Κάθε φορά που αναφερόταν ο υφυπουργός Νικητιάδης στο θέμα, οι γνωρίζοντες τις εντονότατες αντιδράσεις του Συνδέσμου μέχρι πρότινος επί του ζητήματος, κοιτάζονταν μεταξύ τους και περίμεναν κάποια... κίνηση από την πλευρά του προέδρου των τουριστικών πρακτόρων.
Δεν γνωρίζουμε αν μετά υπήρξε κάποια αναφορά από τον πρόεδρο του Συνδέσμου προς τον υφυπουργό, γιατί τους πήρε το μάτι μας να συζητούν χαμηλοφώνως. 
Η στάση, όμως, του HATTA δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε σε τουριστικούς κύκλους.
Ως προς την ουσία της εξαγγελίας Νικητιάδη, εξ όσων γνωρίζουμε και εξ όσων ρωτήσαμε, δεν υπάρχει τέτοια νομοθετική ρύθμιση.
Υπάρχει, πράγματι, μία εντέχνως γενική πρόβλεψη για το site του ΕΟΤ σε μία διάταξη που αφορά στη δυνατότητα του Οργανισμού να μπορεί πλέον να συνεργάζεται πιο ευέλικτα  με ιδιώτες και να δέχεται “χορηγίες”, αλλά τίποτε συγκεκριμένο για σύστημα κρατήσεων.
Πιθανόν, να αναφερόταν στο σχέδιο για τη σύσταση του μικτού φορέα marketing με τον ΣΕΤΕ, αλλά και πάλι, εκεί, προτείνεται συγκεκριμένη διαδικασία για τη δημιουργία αλλά και τη διαχείριση πλατφόρμας κρατήσεων, η οποία αντιμετωπίζει ποικίλα θέματα δημοσιονομικού χαρακτήρα.
Τι είχε στο μυαλό του ο τρισμέγιστος Νικητιάδης; Και γιατί δεν αντέδρασε ο πρόεδρος των πρακτόρων;
Ενδιαφέρον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου