Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

IATA: Δύσκολο έως... ζοφερό το 2012 στην Ευρώπη

Αναθεώρησε, επί τα χείρω, τις προβλέψεις του για τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών για το 2012 ο IATA, λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες και γενικότερα…




…το κλίμα που αναμένεται να επικρατεί σε σημαντικές χώρες-αγορές, θα επηρεάσει αρνητικά τον τομέα των αερομεταφορών.
Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις του Συνδέσμου, τα κέρδη των αεροπορικών εταιριών εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 3,5 δισ δολάρια έναντι 4,9 δισ που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι αν η κρίση ακολουθήσει τα χειρότερα σενάρια και εξελιχθεί σε πλήρη κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οδηγήσει σε γενικευμένη ύφεση την Ευρωζώνη, τότε οι απώλειες του τομέα αερομεταφορών μπορεί να ξεπεράσουν τα 8 δις. δολάρια, μέγεθος μεγαλύτερο από την περίοδο της κρίσης του 2008.
Σύμφωνα με τον ΙΑΤΑ οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες βρίσκονται μακράν σε πιο μειονεκτική θέση έναντι των αεροπορικών εταιριών άλλων περιοχών, καθώς καλούνται να λειτουργήσουν σε περιβάλλοντα υψηλής φορολόγησης επιβατών και ασταθούς οικονομικού κλίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου