Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τουριστικά Γραφεία: Δραματική μείωση 33,4% του κύκλου εργασιών!


Το ότι ο κλάδος των τουριστικών γραφείων βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με πολλά γραφεία να βρισκονται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και ενώπιον “λουκέτων”, είναι μία κατάσταση που έχει επισημανθεί με επίταση το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τα τελευταία...

...στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η δραματική εξέλιξη στην αγορά των τουριστικών γραφείων καταγράφεεται ανάγλυφα στον Δείκτη Κύκλου Εργασιών (δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων) του γ΄τριμήνου 2011, ο οποίος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του γ΄ τριμήνου 2010, παρουσίασε μείωση 33,4%! 
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η μείωση αυτή έρχεται έναντι μείωσης 31,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2010 προς το 2009. Δηλαδή, αθροιστικά, σε σύγκριση με το 2009, η μείωση του κύκλου εργασιών των τουριστικών γραφείων είναι κατακόρυφη!
Και το τρέχον έτος, το α' τρίμηνο έκλεισε με μείωση 42,8% και το β' τρίμηνο με 30,3%!
Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν εξελίξεις δυσμενείς για τα περισσότερα γραφεία, με πλέον σημαντικές αυτές που είχε απoκαλύψει το Tourism Lobby, δηλαδή η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής του IATA και η απαίτηση της Lufthansa και των θυγατρικών της για εγγυητικές ισόποσες με τον τζίρο μηνών μέχρι το τέλος του έτους, για συνέχεια πωλήσεων των εισιτηρίων τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου